ΤΟΠΙΚΑ

50.000.000 ευρώ για τη Λίμνη Κάρλα

50-000-000-ευρώ-για-τη-λίμνη-κάρλα-851206

Με αποφάσεις του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γιώργου Σουφλιά που υπογράφηκαν χθες εγκρίνεται η διάθεση πιστώσεων συνολικού ύψους 50,5 εκατ. ευρώ καθώς και τα τεύχη δημοπράτησης, για την κατασκευή δύο έργων που αποτελούν βασικό τμήμα του προγράμματος για την «Επαναδημιουργία της λίμνης Κάρλας».
Οι αποφάσεις αφορούν στην «Κατασκευή έργων μεταφοράς και διανομής νερού λίμνης Κάρλας (Α΄ φάση)», προϋπολογισμού 38 εκατ. ευρώ και την «Κατασκευή των έργων ενίσχυσης της ύδρευσης της μείζονος περιοχής Βόλου (Α΄ φάση)» προϋπολογισμού 12,5 εκατ. ευρώ.
Με αφορμή τις αποφάσεις του κ. Σουφλιά, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Γκούπας Φώτης, δήλωσε:
«Προχωρούμε στην ολοκλήρωση της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας. Η επαναδημιουργία της Κάρλας είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά έργα για τη Θεσσαλία και για ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται για ένα έργο αντιπλημμυρικό, το οποίο συγχρόνως θα αντιμετωπίσει ζητήματα ύδρευσης και άρδευσης και θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της έλλειψης υδατικών πόρων στη Θεσσαλία.
Με τις σημερινές αποφάσεις αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει τα μεγάλα έργα της Θεσσαλίας.
Ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., κ. Γιώργος Σουφλιάς, με την απόφασή του να χρηματοδοτήσει το έργο με 50,5 εκατ. ευρώ επιπλέον, εξασφαλίζει την ολοκλήρωσή του. Η μεθοδικότητα και οι τολμηρές αποφάσεις του δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου