ΤΟΠΙΚΑ

Αποκλεισμένες για μία ακόμη φορά οι Ασπρες Πεταλούδες

αποκλεισμένες-για-μία-ακόμη-φορά-οι-ασ-92772
Με την πρώτη δυνατή βροχή για μία ακόμη φορά το Ίδρυμα που φιλοξενεί Άτομα με Ειδικές Ανάγκες αποκλείστηκε από την πλευρά της Νέας Ιωνίας, καθώς το ύψος του νερού από τον Ξηριά έχει υπερκαλύψει το οδόστρωμα και έτσι ο μόνος τρόπος για να προσεγγίσει κανείς το Ίδρυμα είναι μέσω των Μελισσατίκων ή από παράδρομο από την οδό Λαρίσης.
Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια και έχει να κάνει κυρίως με την έλλειψη υποδομών όπως της γέφυρας για την οποία κατά καιρούς έχουν δοθεί πολλές δεσμεύσεις από τους τοπικούς φορείς ότι θα κατασκευαστεί, ώστε ακόμη και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες η πρόσβαση στο Ίδρυμα να γίνεται κανονικά.
Ο αποκλεισμός του Ιδρύματος προκαλεί σοβαρά προβλήματα τόσο στο προσωπικό που απασχολείται πάνω στα παιδιά, όσο φυσικά και στη μεταφορά των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί αλλά μόνο τα πρωινά, αλλά και στους επισκέπτες που επιθυμούν να μεταβούν για να προσφέρουν και να συνδράμουν στο Ίδρυμα με διάφορες προσφορές και χορηγίες.
Χθες το πρωί και μετά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε όλο το βράδυ, το ύψος της στάθμης του νερού στο χείμαρρο Ξηριά είχε σκεπάσει στην κυριολεξία τον υποτυπώδη δρόμο που συνδέει το Ίδρυμα με την οδό Αγχιάλου, που είναι ο παράλληλος με τον Ξηριά δρόμος που αποτελεί την είσοδο και έξοδο της Νέας Ιωνίας προς και από την οδό Λαρίσης.
Η κυκλοφορία γινόταν είτε από την οδό Λαρίσης και μέσω του Περιφερειακού δρόμου, είτε από την πλευρά της περιοχής των Μελισσατίκων και μέσω αγροτικών δρόμων της περιοχής.
Σημειώνεται επίσης ότι στην ευρύτερη περιοχή που είναι το Ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες, λειτουργούν και δραστηριοποιούνται επίσης αρκετές μικρές βιοτεχνίες, οι οποίες επίσης αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα κάθε χειμώνα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν ανεγερθεί και ορισμένα σπίτια και διαμένουν οικογένειες. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, από τον Νοέμβριο και μέχρι τον Απρίλιο, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα που δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί εάν δεν κατασκευαστεί η γέφυρα που θα«συνδέει ένθεν κακείθεν την περιοχή.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου