ΤΟΠΙΚΑ

Ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία Κων. Βογιατζής μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

ο-συντονιστής-του-συριζα-στη-μαγνησία-851206

Το μετεκλογικό τοπίο βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ τοπικά και πανελλαδικά να μετρά μόνο κέρδη. Ειδικότερα μετά τις εκλογές της 16ηςΣεπτεμβρίου οι πρώτες σφυγμομετρήσεις επιβεβαιώνουν αυτό που υποστήριζαν εξαρχής οι δυνάμεις που συγκροτούν το ΣΥΡΙΖΑ, ότι κερδήθηκε το πρώτο μεγάλο στοίχημα της εμπιστοσύνης ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων στην προσπάθεια που ξεκίνησε προεκλογικά και που όλοι πιστεύουν ότι έχει τους καλούς οιωνούς να συνεχιστεί και μετεκλογικά.
Σε συνέντευξή του σήμερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Κυριακής, ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Μαγνησίας Κώστας Βογιατζής είναι σαφής: “Συνεχίζουμε και πιο ενισχυμένοι σύντομα θα είμαστε περισσότεροι”.
Προέρχεται από το χώρο του ΚΚΕ Εσωτερικού και το Ρήγα Φεραίο, συμμετείχε αργότερα στη Γραμματεία της ΑΚΟΑ., πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της Μαθηματικής Εταιρείας, ακόμη και με “μαθηματικά” υπογραμμίζει ότι “η εκλογική αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας αλλά θετικής στήριξης στις προτάσεις κυρίως για τα θέματα της παιδείας και του περιβάλλοντος.
Ο ίδιος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, επιφυλάσσει ως απάντηση στο κάλεσμα συνεργασίας που απευθύνεται ότι “δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να θυμάται την αριστερά μόνο όταν έχει προβλήματα” και δηλώνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αδιάφορο ποιος από τους δύο βασικούς διεκδικητές θα είναι ο ”νικητής”, διότι και οι δύο ίδιοι είναι…
Προβλέπει ότι δεν θα εξαντλήσει ο Κ. Καραμανλής την 4ετία, ενώ προαναγγέλλει σύντομα πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για το Ευρωσύνταγμα, όσο και για τα ανοιχτά μέτωπα “Παιδεία- Ασφαλιστικό- Περιβάλλον”.

-Το εκλογικό αποτέλεσμα της 16ης Σεπτεμβρίου ήταν πράγματι πολύ θετικό για το ΣΥΡΙΖΑ. Αναμενόμενο;
Το περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα. Οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου χειμώνα ήταν προάγγελος αυτής της εξέλιξης. Η Κυβέρνηση ένα μήνα μετά τις εκλογές δείχνει τις πραγματικές της προθέσεις αλλά και την αδυναμία της. Θέλει να συνεχίσει την πολιτική της ενάντια στη νεολαία και το δημόσιο πανεπιστήμιο. Επείγεται να προωθήσει το ασφαλιστικό. Αδιαφορεί για τα πολύ μεγάλα προβλήματα του περιβάλλοντος. Θεωρούμε ότι υπάρχει για εμάς πολύ μεγάλο πεδίο αγώνων και στα τρία αυτά μέτωπα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία αλλά και σε όλη τη χώρα προχωράει στην πολιτική και οργανωτική του ολοκλήρωση.
Για εμάς η αποτίμηση του αποτελέσματος είναι αφετηρία για τον πολιτικό μας προγραμματισμό στο μέλλον. Αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας στους αγώνες, σε αυτή τη βασική μας προεκλογική εξαγγελία.
Μπορούμε και θα απαντήσουμε δυναμικά στα μέτρα της Κυβέρνησης “ότι δεν θα περάσουν”.

-Ολα καλά, όμως στη Μαγνησία ο ΣΥΡΙΖΑ “έφτασε στη βρύση, αλλά νερό δεν ήπιε..”
Μπορεί να μην εκλέξαμε βουλευτή, όμως μην ξεχνάτε ότι αυξήσαμε τις δυνάμεις μας κατά 50%. Άλλωστε ο εκλογικός νόμος καθορίζει τις έδρες ανάλογα με το πανελλαδικό ποσοστό των κομμάτων. Εάν είχαμε 0,75% παραπάνω, τότε σίγουρα θα είχαμε εκλέξει βουλευτή.
Σε κάθε περίπτωση οι δυνάμεις που έδωσαν έναν εξαιρετικό αγώνα στη Μαγνησία, είναι δυνάμεις ισχυρές για να δώσουν μάχες. Και οι 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στη Μαγνησία και πιστεύουμε ότι θα έχουμε δυνατή φωνή. Μπορεί πέρυσι στις δημοτικές εκλογές αυτές οι δυνάμεις σε πολύ μεγάλο βαθμό να εκφράστηκαν σε δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια στο Βόλο, οι ψήφοι όμως είναι πολύ κοντά.

-Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι η αύξηση των εκλογικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται κυρίως στην ψήφο διαμαρτυρίας στα δύο μεγάλα κόμματα. “Καρπωθήκατε“ λοιπόν τη φθορά ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ ή υπερψηφίστηκε το πρόγραμμά σας;
Ηδη οι ενδείξεις που υπάρχουν και οι πρώτες μετεκλογικές σφυγμομετρήσεις δείχνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ορισμένοι αρέσκονται να λένε περί ψήφου διαμαρτυρίας.
Πιστεύω ότι “η διαμαρτυρία” κατευθύνθηκε περισσότερο προς το ΚΚΕ, το οποίο μετεκλογικά δε φαίνεται να βρίσκεται στα ποσοστά που κατέγραψε στις εκλογές.
Αντίθετα η συσπείρωση γύρω από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε συγκεκριμένες αντιλήψεις, δείχνουν ότι συγκεντρώνουμε την προσοχή περισσότερου κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου