ΤΟΠΙΚΑ

Κατά της κατασκευής δευτέρου σκοπευτηρίου στη Μαγνησία το ΤΕΕ

κατά-της-κατασκευής-δευτέρου-σκοπευτ-93560

Ν’ αναληφθούν πρωτοβουλίες για να ολοκληρωθεί το Σκοπευτήριο στην περιοχή Ριζομύλου του Δήμου Ρήγα Φεραίου και να μην προχωρήσει η δημιουργία νέου στη Ν. Αγχίαλο, καθώς θα ήταν παράλογο στη σημερινή οικονομική κρίση να αφήνουμε να εξελίσσονται πρωτοβουλίες για την κατασκευή δύο σκοπευτηρίων στην ίδια περιοχή, ζητά με επιστολή του προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδη, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τη Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, το ΤΕΕ Μαγνησίας.

Το ΤΕΕ αναφέρεται στο ιστορικό κατασκευής του Σκοπευτηρίου στο Ριζόμυλο, όπου δαπανήθηκαν ήδη ένα εκατ. ευρώ και παραμένει ημιτελές, μετά και την μη ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Αναφέρει ότι η τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τη ΓΓΑ και τη ΣKOE συνέταξε φάκελο προκαταρκτικής μελέτης των υπολειπόμενων έργων που απαιτούνται ώστε να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις για τη διοργάνωση αγώνων, πανελληνίων και διεθνών.

«Κι ενώ η ΓΓΑ θα έπρεπε να είναι προσανατολισμένη στη ολοκλήρωση του έργου και την αξιοποίηση του 1.000.000 εκ. που ήδη δαπανήθηκε, ξαφνικά, μετά από πρόταση του Κυνηγητικού Συλλόγου Βόλου, διά μέσου της ΣΚΟΕ, προωθεί τη χωροθέτηση νέου Σκοπευτηρίου πήλινων στόχων στο χώρο που παλαιού σκουπιδότοπου της Νέας Αγχιάλου.

Το θέμα έφθασε στο ΣΥΠΟΘΑ (πρώην ΣΧΟΠ) Μαγνησίας για έγκριση όρων δόμησης και χωροθέτησης του νέου Σκοπευτηρίου. Σημειώνουμε ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βόλου, ο οποίος προτίθεται να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του νέου Σκοπευτηρίου, κινήθηκε ορθά από την πλευρά του, αφού σε πολυετείς προσπάθειές του, είχε αρνητική αντιμετώπιση τόσο από πρώην δήμο Κάρλας (νυν Ρήγα Φεραίου) όσο και από την πλευρά της Πολιτείας με τους συναρμόδιους φορείς.

Η εξέλιξη αυτή αποδυναμώνει πλήρως τη συλλογική τοπική προσπάθεια να ολοκληρωθεί επιτέλους η κατασκευή πλήρους εξοπλισμένου Σκοπευτηρίου που θα μπορεί να φιλοξενεί εθνικούς και διεθνείς αγώνες, αλλά και να αποτελέσει το προπονητικό κέντρο της Κεντρικής Ελλάδος».

Προτείνει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Βόλου για τη μίσθωση του ημιτελούς Σκοπευτηρίου με τους ιδίους όρους που του εκμισθώθηκε η έκταση της Νέας Αγχιάλου. «Θα ήταν παράλογο στη σημερινή οικονομική κρίση να αφήνουμε να εξελίσσονται πρωτοβουλίες για την κατασκευή δύο σκοπευτηρίων στην ίδια περιοχή. Αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες των αθλητών άλλα και των κυνηγών της περιοχής, που θέλουν πάση θυσία να λειτουργήσει ένα σκοπευτήριο.

Είναι αδήριτη ανάγκη να συνεργαστούμε όλοι οι φορείς για τη λειτουργία ενός σύγχρονου, ολυμπιακών προδιαγραφών Σκοπευτηρίου στο Ριζόμυλο. Ο Κυνηγητικός Σύλλογος ίσως είναι ο μόνος που μπορεί να συμβάλλει σε συνεργασία με τη ΓΓΑ και το Δήμο Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο ενός σύγχρονου ενιαίου Σκοπευτηρίου, για να είναι βιώσιμο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου