ΤΟΠΙΚΑ

NOΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: Κατέρρευσε τμήμα οροφής στα μαγειρεία!

noσοκομειο-βολου-κατέρρευσε-τμήμα-οροφ-851206

Αυτοψία έγινε από τεχνικούς της κατασκευάστριας εταιρείας, στελέχη της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας, ενώ στο σημείο βρέθηκαν εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο.
«Ευτυχώς ο χώρος εκείνη την ώρα ήταν κλειστός και αποφύγαμε τα δυσάρεστα», δήλωσε η κ. Καρρά.
Η συντήρηση του κτιρίου παραμένει στην ευθύνη της κατασκευάστριας εταιρίας, σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Η σχετική σύμβαση λήγει σε ένα εξάμηνο και έως τότε είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση και τις επισκευές στη νέα πτέρυγα.
Φτάνοντας στο χώρο των μαγειρείων, το συνεργείο επισκευής της εταιρείας ήταν ήδη εκεί, ενώ τεχνικοί προσπαθούσαν να διερευνήσουν τα αίτια της κατάρρευσης τμήματος της οροφής περίπου πέντε τετραγωνικών μέτρων.
Η διοικήτρια του Νοσοκομείου κατέστησε σαφές ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για το συμβάν. Αν και όπως τόνισε, «η νέα πτέρυγα ξεκίνησε να κατασκευάζεται προ 20ετίας, με πολλές εναλλαγές σε εργολάβους και είναι δύσκολο να εντοπιστεί ποιος εκτέλεσε τις εργασίες στο συγκεκριμένο χώρο. Θα γίνουν όλες οι ενέργειες για τον εντοπισμό των υπευθύνων και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται».
Κάλεσε δε να γίνει άμεσα προληπτικός έλεγχος σε όλες τις οροφές του κτιρίου, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα.

Ευτυχώς ήταν κλειστό
Οσοι αντίκρισαν χθες την καταστροφή στο συγκεκριμένο τμήμα των μαγειρείων δεν ήθελαν να φανταστούν τι θα συνέβαινε, εάν το συρματόσχοινο που κρατούσε την γυψοσανίδα με τα μπετά της οροφής υποχωρούσε σε ώρα εργασίας.
Στο χώρο των μαγειρείων η ψευδοροφή είναι κατασκευασμένη με ειδικό υλικό, πιο βαρύ, ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα από τους υδρατμούς, ενώ μεγάλο βάρος έχουν τα κομμάτια που έπεσαν στο έδαφος από το σύστημα εξαερισμού.
«Φανερώνει τις κακοτεχνίες που έγιναν και αναδεικνύει το ζήτημα της συντήρησης, του ελέγχου των εγκαταστάσεων και της αποκατάστασης βλαβών σε ένα χώρο που δεν έχει περισσότερους από τέσσερις μήνες λειτουργίας», σχολίασε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου Λεων. Αναστασίου.
Ο ίδιος μίλησε για ευθύνες της κατασκευάστριας εταιρίας, η οποία συνεχίζει να έχει την υποχρέωση, βάσει σύμβασης, για τη συντήρηση και τις εργασίες επισκευής του νέου κτιρίου.
Σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου, η εταιρία έχει εγκατεστημένο συνεργείο στη νέα πτέρυγα του Αχιλλοπούλειου, «που είναι όμως υποστελεχωμένο».
Θέση του συλλόγου εργαζομένων είναι ότι πρέπει από τώρα να γίνουν προσλήψεις προσωπικού για την στελέχωση τεχνικού τμήματος, που θα εργάζεται δίπλα στο συνεργείο της εταιρίας, ώστε μετά τη λήξη της σύμβασης σε ένα εξάμηνο, να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα.
«Το Νοσοκομείο δεν αποτελεί πλέον μια μικρή εγκατάσταση. Είναι ένα τεράστιο οικοδόμημα, ενώ μόνο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ηλεκτρομηχανολογικός του εξοπλισμός εκτείνεται σε ολόκληρο τον δεύτερο όροφο θα καταλάβει τι ανάγκες ελέγχων και συντήρησης υπάρχουν», ανέφερε ο κ. Αναστασίου.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων πρόσθεσε ότι οι βλάβες που σημειώνονται στη νέα πτέρυγα έχουν ανησυχητική συχνότητα. «Πριν από ημέρες τα πλυντήρια τέθηκαν λόγω βλάβης εκτός λειτουργίας για δέκα περίπου ημέρες. Πρόσφατα σωληνώσεις από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έσπασαν και τα νερά έπεφταν σε χώρους, στους οποίους ευτυχώς δεν βρίσκονται ασθενείς. Χρειάζεται κατά συνέπεια να ελεγχθούν όλοι οι χώροι και οι εγκαταστάσεις για να καταγραφούν τυχόν κακοτεχνίες και να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης» είπε.
Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις κακοτεχνίες που προκύπτουν πλέον πολύ συχνά στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου, μόλις προχτές ο εισαγγελέας Βόλου παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί και στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου, μετά από καταγγελίες της αντινομάρχη Υγείας Ντίας Βουβαλούδη. Να σημειωθεί ότι η διοικητής του Νοσοκομείου Μαρία Καρρά, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου, ζήτησε τη χρηματοδότηση της μελέτης για την ανακατασκευή της παλιάς πτέρυγας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου