Τσουνάμι από κατασχέσεις

Τελευταία ενημέρωση: 2012-11-21, 11:49:34
 Τσουνάμι από κατασχέσεις

Τσουνάμι κατασχέσεων στη Μαγνησία. Τα στοιχεία που δόθηκαν χθες είναι αποκαλυπτικά της δεινής θέσης στην οποία βρίσκονται πολλές επιχειρήσεις της περιοχής μας. Μόνον τον περασμένο μήνα Οκτώβριο είχαμε σαράντα αναγγελίες πλειστηριασμών από τις αρμόδιες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες της Μαγνησίας.

Την ίδια στιγμή δεν πάνε… πίσω και μία σειρά από τα υπόλοιπα μέτρα που προβλέπονται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ). Ένα από αυτά είναι η άσκηση ποινικών διώξεων ή η κατάσχεση εις χείρας τρίτων όπου η κάθε ΔΟΥ εισπράττει από τους οφειλέτες τους μισθούς ή απαιτήσεις που έχουν από τρίτους (Δήμοι, Περιφέρεια κ.α.).

Την ίδια στιγμή, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, αρκετοί είναι εκείνοι που προστρέχουν στις αρμόδιες ΔΟΥ προκειμένου να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους, για να αποφύγουν τη φορολογική μέγγενη όλων των καταναγκαστικών μέτρων που προαναφέρθηκαν. 

Ειδικότερα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές οι δόσεις που χορηγούνται, όταν κάποιος ζητήσει τη ρύθμισή τους, είναι αρχικά από 12 - 14. Στη συνέχεια μετά από αίτημα του ενδιαφερόμενου και τη σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής της οικείας ΔΟΥ στην οποία μετέχουν ο Διευθυντής, ο Υποδιευθυντής και η προϊσταμένη του Δικαστικού οι δόσεις μπορούν να αυξηθούν μέχρι και 36. Σε ελάχιστες περιπτώσεις και αφού συνεκτιμηθούν όλα τα στοιχεία που συνθέτουν το «προφίλ» του επιχειρηματία, τότε οι δόσεις για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μπορούν, σε σπάνιες περιπτώσεις, να φτάσουν μέχρι και τις 48. 

Τα στοιχεία 
Ειδικότερα τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα κατά το μήνα Οκτώβριο είχαμε ανά ΔΟΥ Μαγνησίας τα παρακάτω καταναγκαστικά μέτρα για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου: 

(Α΄, Β ΄ΔΟΥ) Βόλου: Για ρυθμίσεις προσήλθαν 440 επιχειρηματίες και ιδιώτες. Επίσης υπήρξαν 31 παραγγελίες κατάσχεσης, 128 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, 40 αναγγελίες πλειστηριασμού, ενώ υπήρξαν και 35 ποινικές διώξεις. 

ΔΟΥ Νέας Ιωνίας: Ρυθμίσεις 47, οκτώ κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, τέσσερις αναγγελίες πλειστηριασμών και τέσσερις ποινικές διώξεις
ΔΟΥ Αλμυρού: Δεκαπέντε ρυθμίσεις, μία παραγγελία κατάσχεσης και δύο αναγγελίες πλειστηριασμών. 
ΔΟΥ Σκιάθου: Έξι ρυθμίσεις και τρεις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων. 

ΔΟΥ Σκοπέλου: Μέσα στο μήνα Οκτώβριο έγιναν δέκα ρυθμίσεις. 

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
6
=