ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεές στην Εκκλησία βγαίνουν στο σφυρί

δωρεές-στην-εκκλησία-βγαίνουν-στο-σφυ-94971
Στο πόδι οι κάτοικοι της Μακρινίτσας που αντιδρούν στην απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος να προχωρήσει στην πώληση έκτασης που έχει περιέλθει στην Εκκλησία από δωρεές κατοίκων του χωριού, στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας» της Μακρινίτσας.
Τριάντα και πλέον Μακρινιτσιώτες χθες το απόγευμα «απέκλεισαν» το δικηγορικό γραφείο του νομικού συμβούλου της ΙΜΔ προκειμένου να ακυρώσουν τη δημοπρασία, ενώ λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε ο φερόμενος ως ενδιαφερόμενος αγοραστής αποχώρησε χωρίς να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Για όσους κατοίκους της περιοχής εγείρουν διαμαρτυρίες το «θέμα είναι ηθικό», καθώς η συγκεκριμένη έκταση (περίπου 25 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης) έχει περιέλθει στην τοπική Εκκλησία από δωρεές ανθρώπων της Μακρινίτσας.
«Εμείς θέλουμε αυτή η γη που οι παππούδες μας κληροδότησαν στην Εκκλησία να παραμείνει σε αυτή και να αξιοποιηθεί και όχι να πωληθεί και να περάσει σε χέρια ιδιωτών» επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κ.Χ. που ρωτήθηκε σχετικά.
Σύμφωνα με αυτούς που διαμαρτύρονται η συγκεκριμένη έκταση είναι καλλιεργήσιμη και μάλιστα την περίοδο αυτή είναι νοικιασμένη από ιδιώτη που καταβάλλει μίσθωμα στην Εκκλησία μέχρι και το 2019. Ωστόσο φαίνεται ότι από την ΙΜΔ κρίθηκε απαραίτητη η εκποίησή της, γι’ αυτό και χθες είχε οριστεί δημοπρασία στο γραφείο του νομικού συμβούλου της Τοπικής Εκκλησίας. Οι κάτοικοι της Μακρινίτσας που ωστόσο έσπευσαν και οι αντιδράσεις τους φρέναραν… τη δημοπρασία και ο αγοραστής αποχώρησε.

Οι κάτοικοι, όπως δήλωσαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν νομικά πλέον τις ενέργειές τους προκειμένου η συγκεκριμένη έκταση να μην πωληθεί.

(Φώτο: Ηλίας Καράτσαλος)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου