ΤΟΠΙΚΑ

Σε αδέλφια ανήκουν τα δύο πτώματα

σε-αδέλφια-ανήκουν-τα-δύο-πτώματα-95209

Το νήμα της κακής μοίρας φαίνεται ότι ενώνει τα δύο μακάβρια ευρήματα των τελευταίων ημερών στο Νομό Μαγνησίας.

Τα δύο πτώματα ανδρών που βρέθηκαν την τελευταία εβδομάδα, το μεν πρώτο στην παραλία της Λύρης Προμυρίου και το δεύτερο στην παραλία του Χορευτού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ πιθανότατα ανήκουν σε δύο αδέλφια, Έλληνες, κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών.

Οι συνθήκες θανάτου των δύο ανδρών, ηλικίας 50 και 45 ετών περίπου, τα πτώματα των οποίων ξεβράστηκαν σε διαφορετικές θαλάσσιες περιοχές, αποτέλεσαν αντικείμενο ανακριτικών ερευνών καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας τόσο από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, όσο και από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ).

Η ταυτοποίηση των στοιχείων των δύο ανδρών δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τις ανακριτικές αρχές, δεδομένης της προχωρημένης σήψης των δύο πτωμάτων. Εικάζεται ότι οι δύο άνδρες βρέθηκαν πριν αρκετές μέρες με σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σκιάθου προς την πλευρά των ανατολικών ακτών του Πηλίου, όπως έλεγαν κάποιες πληροφορίες, για ψάρεμα.

Οι συνθήκες του θανάτου των δύο αδελφών δεν στάθηκε δυνατό να διευκρινιστούν μέχρι χθες το βράδυ και δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο. Η πιθανότητα ναυτικού ατυχήματος, η πιθανότητα ατυχήματος εξαιτίας ψαρέματος με απαγορευμένα μέσα (δυναμίτες κ.τ.λ.) ή ακόμη και αυτή της εγκληματικής ενέργειας δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Το γεγονός πάντως ότι το πρώτο πτώμα βρέθηκε στην παραλία της Λύρης την προηγούμενη Πέμπτη και το δεύτερο πτώμα κάποιες δεκάδες μίλια βορειότερα, το προηγούμενο Σάββατο στην παραλία του Χορευτού, είναι μία πρώτη ένδειξη ότι το τραγικό γεγονός πρέπει να συνέβη σε ανοιχτή θαλάσσια περιοχή και τα ρεύματα να παρέσυραν τους δύο άτυχους άνδρες σε διαφορετικά σημεία των ακτογραμμών της Μαγνησίας από την πλευρά του Αιγαίου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι σημερινές ανακοινώσεις του Κεντρικού Λιμενάρχη Βόλου κ. Χρ. Κανάκη για τα ευρήματα της ανακριτικής έρευνας σχετικά με τα δύο τραγικά περιστατικά που οδήγησαν στο θάνατο τους δύο άνδρες.
Πάντως η εμπλοκή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών δείχνει ότι πιθανότατα πρόκειται για κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, όπου και πιθανολογείται ότι είχε δηλωθεί από τους οικείους τους η πολυήμερη εξαφάνισή τους.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Πέμπτη εντοπίστηκε πτώμα αγνώστου άντρα σε προχωρημένη σήψη, ηλικίας μεταξύ 50-60 ετών, στη θαλάσσια περιοχή της Λύρης Προμυρίου του Δήμου Ν. Πηλίου.

Στο σημείο είχαν σπεύσει δυνάμεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και από το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών, προκειμένου να περισυλλέξουν το πτώμα και να αναζητήσουν πιθανά στοιχεία ταυτοποίησής του στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ το προηγούμενο Σάββατο το θρίλερ είχε συνέχεια με την ανεύρεση σε αμμώδη περιοχή της παραλίας του Χορευτού δεύτερου πτώματος άνδρα ηλικίας περίπου 45 χρόνων.

Φαίνεται λοιπόν ότι όχι μόνο δεν είναι άσχετα τα δύο μακάβρια ευρήματα, αλλά συνδέονται και με «στενό δεσμό αίματος», αφού πρόκειται για αδέρφια.

Φως σε αυτή την τραγική αλλά και πρωτόγνωρη υπόθεση για την περιοχή μας αναμένεται να ρίξουν οι σημερινές ανακοινώσεις.

*Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες εξετάζεται και το ενδεχόμενο τα δύο νεκρά αδέλφια να εμπλέκονται σε παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών.

Χ.Μ. – Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου