ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν εναγωνίως λύση

ζητούν-εναγωνίως-λύση-851206

Το γενικό πλαίσιο της μελέτης που αφορά στη θωράκιση από πλημμυρικά φαινόμενα του κέντρου της πόλης του Βόλου θα παρουσιαστεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, μετά από εισήγηση του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ και δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη.
Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ, μετά από απόφαση που ελήφθη το καλοκαίρι, έχουν ήδη ξεκινήσει τη μελέτη για τη βελτίωση του δικτύου ομβρίων της κεντρικής περιοχής του Βόλου και ειδικότερα στο κομμάτι από Γιάννη Δήμου μέχρι Παραλία και κατά μήκος των χειμάρρων Κραυσίδωνα και Αναύρου, όπου παρατηρούνται συχνά πλημμυρικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημ. Κουτσιφέλης, η μελέτη αυτή θα περιλαμβάνει:
-Την κατασκευή αντλιοστασίων ομβρίων στο παραλιακό μέτωπο με χρήση των υφιστάμενων αγωγών, ώστε να πολλαπλασιαστεί η παροχευτικότητά τους και να αρθούν τα προβλήματα που δημιουργεί η υψηλή στάθμη της θάλασσας.
-Την κατασκευή δεξαμενών αποθήκευσης ομβρίων με τη χρήση κοινόχρηστων χώρων, ώστε να απορροφώνται οι αιχμές των βροχοπτώσεων.
-Την πύκνωση των φρεατίων υδροσυλλογής σε ορισμένους κεντρικούς άξονες της πόλης, ώστε να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες απορροής
-Την κατασκευή νέων αγωγών ομβρίων για την ανάσχεση του πλημμυρισμού των δικτύων στο παραλιακό μέτωπο.
Τα παραπάνω έργα στηρίζονται, όπως επισήμανε ο κ. Κουτσιφέλης, στον έλεγχο του υφιστάμενου δικτύου που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 και ορισμένα τμήματά του, μετά την επέκταση της πόλης, θεωρούνται πλέον ελλειμματικά.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως ανέφερε ο ίδιος, ότι π.χ. στην Κ. Καρτάλη ο αγωγός ομβρίων έχει τη μισή διατομή από αυτήν που απαιτείται να έχει.
Στο επόμενο συμβούλιο θα παρουσιαστεί το γενικό πλαίσιο της μελέτης, που μαζί με τα τεύχη δημοπράτησης θα είναι έτοιμα αρχές του 2008, ενώ η κατασκευή του έργου θα γίνει κατά φάσεις και προβλέπεται να ξεκινήσει από τα πιο ευπαθή σημεία.

Ετοιμότητα για την κακοκαιρία
Στο μεταξύ η ΔΕΥΑΜΒ, όπως ενημερώθηκε το Δ.Σ, έχει θέσει σε επιφυλακή όλες τις υπηρεσίες της ενόψει των άσχημων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων.
Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, συνεργεία της επιχείρησης θα βρίσκονται σε επιφυλακή κατά τη διάρκεια συνολικά του Σαββατοκύριακου, ώστε εφόσον χρειαστεί να παρέμβουν.
Επισημαίνεται ωστόσο από τη ΔΕΥΑΜΒ προς τους πολίτες ότι, εφόσον εκδηλωθούν έντονες βροχοπτώσεις, θα πρέπει να υπάρξει προσοχή και επίσης να αποφεύγεται η στάθμευση των Ι.Χ κοντά στα φρεάτια, ώστε να μην εμποδίζονται τα αποφρακτικά μηχανήματα να κάνουν τη δουλειά τους, ενώ για τυχόν προβλήματα που θα εντοπιστούν στο δίκτυο, μπορούν οι πολίτες να απευθύνονται στο Βιολογικό Καθαρισμό και στο τηλέφωνο 24210 66156.

Στην επόμενη φάση ο Βιολογικός
Το Διοικητικό Συμβούλιο χθες, μετά από την εισήγηση και της επιτροπής αξιολόγησης, ενέκρινε το πρακτικό του διαγωνισμού για την οικονομική προσφορά κατασκευής του έργου της επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού.
Η Κοινοπραξία ΑΚΤΙΣ- ΜΥΒΑ που έχει προκριθεί -μετά και την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου- αξιολογείται στην επόμενη φάση της διαδικασίας, που είναι η αξιολόγηση της οικονομικής προσφοράς.
Από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Αλ. Βούλγαρη δόθηκε εντολή να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία, ώστε να αναδειχθεί ο ανάδοχος και να ξεκινήσει το έργο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου