ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο μηχανικός Μιχ. Μούχος

εφυγε-ξαφνικά-από-τη-ζωή-ο-μηχανικός-μι-851206

Εντελώς ξαφνικά και σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους του και στους πολλούς φίλους του έφυγε χθες το απόγευμα από τη ζωή ο Βολιώτης αρχιτέκτονας μηχανικός Μιχάλης Μούχος. Ο γνωστός Βολιώτης είχε επισκεφθεί χθες το απόγευμα το συνεργείο αυτοκινήτων, όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό του στο Πεδίον του Άρεως. Προκειμένου να κάνει μια απογευματινή βόλτα, όπως δείχνουν τα πράγματα, αποφάσισε να επιστρέψει πεζή από το Πεδίο του Άρεως στο κατάστημα που διατηρεί η σύζυγός του, Αλέκα Παπακωνσταντίνου, με εκκλησιαστικά είδη και είδη κηροποιΐας στη γωνία των οδών Παύλου Μελά και Ερμού. Δεν είχαν περάσει λίγα λεπτά από την ώρα της επιστροφής του στο κατάστημα, όταν ο Μιχάλης Μούχος αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Οι οικείοι του υπέστησαν σοκ και αμέσως κάλεσαν σε βοήθεια. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου διαπιστώθηκε το μοιραίο.
Ο Μιχάλης Μούχος ήταν γνωστός στην κοινωνία του Βόλου, αφού είχε επιδείξει έντονη επαγγελματική και πολιτική δραστηριότητα. Σπούδασε αρχιτέκτων μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας στην Ιταλία, όπου επέδειξε έντονη πολιτική δραστηριότητα, αφού υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο εξωτερικό. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα διορίστηκε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και στη συνέχεια υπηρέτησε κατ΄ αρχήν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας και από το 1987 στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας. Ο Μιχάλης Μούχος ήταν διευθυντής προγραμματισμού Μαγνησίας επί νομαρχίας Άρη Ουζουνίδη. Στη συνέχεια είχε υπηρετήσει ως ειδικός σύμβουλος στην ΑΝΕΜ επί προεδρίας Σάκη Κοκκίνη και ήταν σύμβουλος του δημάρχου Ν. Ιωνίας Παύλου Μαβίδη στην πρώτη του θητεία. Ο εκλιπών είχε βαθιά γνώση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και είχε συμβάλει με την κατάρτιση προγραμμάτων στην απορροφητικότητα κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για λογαριασμό των φορέων με τους οποίους συνεργαζόταν. Τα τελευταία χρόνια ο Μιχάλης Μούχος υπηρετούσε στην Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Μαγνησίας (ΤΥΔΚ). Είχε εκλεγεί νομαρχιακός σύμβουλος με νομάρχη τον Πάνο Σκοτινιώτη το 1994 και στη συνέχεια ανέλαβε πρόεδρος του ΚΕΚΑΝΑΜ. Στις νομαρχιακές εκλογές του 1998 ήταν υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Τριαντάφυλλου Ντελεδήμου.
Ο Μιχάλης Μούχος είχε την ατυχία την τελευταία τριετία να χάσει τους αγαπημένους του γονείς με διαφορά μόλις τριών μηνών ανάμεσά τους. Εκτός από την αγαπημένη του σύζυγο Αλέκα Παπακωνσταντίνου ο εκλιπών αφήνει πίσω του τα δυο αγαπημένα του παιδιά, τον Βαγγέλη, 4ετή φοιτητή του Τμήματος Μεταλλειολόγων του Αριστ. Παν/μίου Θεσ/κης και την κόρη του Μαριλίνα, μαθήτρια της Β΄ Λυκείου. Όπως έγινε γνωστό από το φιλικό του περιβάλλον ο Μιχάλης Μούχος προ 7ετίας είχε υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς (μπαλονάκι) χωρίς ωστόσο από τότε να αντιμετωπίζει κάποια ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 4.30 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ” απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου