ΤΟΠΙΚΑ

Εσπασε η απεργία στην Καθαριότητα

εσπασε-η-απεργία-στην-καθαριότητα-97170

Απειλήθηκαν επεισόδια έξω από το αμαξοστάσιο – Απεργοσπαστικό μηχανισμό καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Εσπασε η απεργία στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου. Απειλήθηκαν επεισόδια χθες τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο μεταξύ απεργών και υπαλλήλων. Κλήθηκε μάλιστα η Αστυνομία που έσπευσε στο σημείο με πέντε περιπολικά, για να επικρατήσει προς στιγμή «κομφούζιο» με τους διαδηλωτές κυρίως της ΔΑΣ- ΟΤΑ να καταγγέλλουν την ύπαρξη απεργοσπαστικού μηχανισμού.

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό, υπάρχει όμως και το δικαίωμα στην εργασία» σχολίασε σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μπάμπης Τσαμπάζης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός. Χθες ουσιαστικά η Καθαριότητα λειτούργησε κανονικά και η αποκομιδή γίνονταν σε αρκετά σημεία της πόλης.

Το επεισόδιο στο αμαξοστάσιο στην Καθαριότητα του Δήμου Βόλου σημειώθηκε γύρω στις 4 το πρωί, όταν οδηγοί και συμβασιούχοι της Υπηρεσίας μετέβησαν στο σημείο για να πιάσουν δουλειά. Εκεί ωστόσο ήρθαν «αντιμέτωποι» με απεργούς κυρίως από τη ΔΑΣ – ΟΤΑ που επιχείρησαν να τους σταματήσουν να εισέλθουν μέσα στο αμαξοστάσιο.

Επειδή τα πνεύματα είχαν οξυνθεί επικίνδυνα ο επόπτης που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο πόστο του ενημέρωσε την Αστυνομία και επιτόπου έσπευσαν πέντε περιπολικά και δύο συμβατικά αυτοκίνητα της Ασφάλειας Βόλου, όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ – ΟΤΑ Μαγνησίας. Τα απορριμματοφόρα αποχώρησαν κανονικά από το αμαξοστάσιο για την αποκομιδή, ενώ λίγο αργότερα αποχώρησαν και οι διαδηλωτές από το σημείο.

Το ΠΑΜΕ – ΟΤΑ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει την ύπαρξη απεργοσπαστικού μηχανισμού και συνεχίζοντας υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι στους Δήμους του Νομού μας, καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι, πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την απεργοσπαστική στάση των συνδικαλιστών της «πλειοψηφούσας παράταξης» στο Δ.Σ. που μέρα με τη μέρα φανερώνουν ότι είναι πέμπτη φάλαγγα της Διοίκησης και της κυβέρνησης μέσα στο σύλλογο ώστε να σταματήσουμε τους αγώνες μας, να προχωρήσουν οι απολύσεις και όσα θα επακολουθήσουν».

Το ΠΑΜΕ – ΟΤΑ καταγγέλλει επίσης ότι «μερίδα των ΜΜΕ αξιοποιώντας την ξεπουλημένη στάση των 6 συνδικαλιστών της πλειοψηφίας του Δ.Σ. να παρουσιάσουν ότι οι εργαζόμενοι των Δήμων είναι δήθεν «διασπασμένοι», ότι μια «μειοψηφία» παλεύει μόνο και οι υπόλοιποι επιθυμούν να προχωρήσουν οι απολύσεις».

Υποστηρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων είναι υπέρ της πάλης για να μην εφαρμοστούν τα βάρβαρα μέτρα και ότι αυτοί που είναι στην απέναντι όχθη είναι οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές και τα γνωστά ελάχιστα τσιράκια της Διοίκησης που εδώ και καιρό έχουν πάρει διαζύγιο από τους εργαζομένους, τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους».

Καταλήγει δε λέγοντας: «Η στήριξη στον αγώνα που δίνουμε στους ΟΤΑ φανερώνεται από τα δεκάδες ψηφίσματα των αθλητικών σωματείων που συμπαραστέκονται στην απόφασή μας για τις κινητοποιήσεις το σαββατοκύριακο, έστω κι αν αναβάλλονται αγώνες, κινητοποιήσεις για τις οποίες όσο λάσπη κι αν ρίχνουν, δεν πληρώνεται κανένας εργαζόμενος που συμμετέχει.

Πίσω από τα συγκεκριμένα ΜΜΕ, που μάλιστα συνεχίζουν τη βρώμικη επίθεση ενάντια στο ΠΑΜΕ και στους εργαζόμενους στο Δήμο υπάρχουν αντίστοιχα επιχειρηματικά συμφέροντα που γλείφουν από τώρα τα δάχτυλά τους μπροστά στο μεγάλο φαγοπότι που θα γίνει με τις ιδιωτικοποιήσεις της Καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών του Δήμου.

Οι ιδιωτικοποιήσεις πάνε μαζί με τις απολύσεις και τα υπόλοιπα βάρβαρα μέτρα που ψηφίστηκαν και γι’ αυτό οι συγκεκριμένοι μεγαλοεπιχειρηματίες απαιτούν σταμάτημα της πάλης μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου