ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρά επεισόδια στο Σπίρερ

σοβαρά-επεισόδια-στο-σπίρερ-851206

Σοβαρά επεισόδια έξω από το κτίριο Σπίρερ σημάδεψαν τη χθεσινή εκδήλωση για την υποδοχή πρωτοετών φοιτητών, που διοργάνωσαν ο Δήμος Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Φοιτητές της Αρχιτεκτονικής και αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το χώρο της εκδήλωσης για να διαμαρτυρηθούν για την παραχώρηση του κτιρίου Ματσάγγου στο δήμο Βόλου.
Οι προθέσεις τους να εισέλθουν στην αίθουσα της εκδήλωσης και να τη διακόψουν με συνθήματα διαμαρτυρίας έγιναν αντιληπτές, με αποτέλεσμα ισχυρή αστυνομική δύναμη και διμοιρία των ΜΑΤ να συγκεντρωθεί στο χώρο.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο, όπου αστυνομική «αλυσίδα» απέτρεπε την είσοδό τους, ενώ στην επιμονή τους να εισέλθουν απωθήθηκαν από αστυνομικούς.
Ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια, με φοιτητές και καταληψίες του Ματσάγγου να καταγγέλλουν τον ξυλοδαρμό τους, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε μισή ώρα αργότερα για να μεταφέρει στο Νοσοκομείο τραυματία.
Με συνθήματα οι διαδηλωτές καταφέρονταν εναντίον των αστυνομικών, του δημάρχου και του πρύτανη. Ο δήμαρχος Βόλου δέχθηκε τον προπηλακισμό τους εξερχόμενος του κτιρίου, ενώ από άλλη πόρτα αναγκάστηκε να φύγει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, προκειμένου να αποφευχθούν νέα επεισόδια.
Μετά την αναχώρηση του ασθενοφόρου με τον τραυματία έγινε πορεία και συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και στη συνέχεια ακολούθησαν το δρόμο για το παραλιακό πανεπιστημιακό συγκρότημα.
Ο φοιτητικός σύλλογος της Αρχιτεκτονικής είχε καλέσει τους φοιτητές σε παράσταση διαμαρτυρίας στην εκδήλωση για την υποδοχή των πρωτοετών στο Σπίρερ.
Σε ανακοίνωσή του ο φοιτητικός σύλλογος αναφέρεται στην «αιφνιδιαστική κατεδάφιση της Οικίας Ματσάγγου από το δήμο, υπό την προστασία των αστυνομικών δυνάμεων».
«Η απάντησή μας –αναφέρουν- είναι ξεκάθαρη: κανένας χώρος του Πανεπιστημίου δεν μένει ανεκμετάλλευτος και δεν παραχωρείται στις κερδοσκοπικές βλέψεις του ντόπιου κεφαλαίου. Άμεση στέγαση των αναγκών της πανεπιστημιακής κοινότητας».
Την εκδήλωση για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο κτίριο Σπίρερ, προκειμένου να υπογραμμίσουν το φιλόξενο πρόσωπο αυτής της πόλης. Ο δήμαρχος Βόλου κ. Βούλγαρης τόνισε ότι «στόχος μας είναι να δώσουμε την εικόνα ενός Δήμου που ανοίγει την αγκαλιά του στους φοιτητές και τους προσκαλούμε να έρθουν σε επαφή μαζί μας, για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος τους απασχολεί». Παράλληλα, ο κ. Βούλγαρης τόνισε ότι «θα συζητηθεί με τον πρύτανη το πλαίσιο περαιτέρω βοήθειας σε ειδικές περιπτώσεις απόρων φοιτητών».
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μπαγιάτης ανέφερε αντίστοιχα ότι «είναι σημαντικό γι’ αυτά τα παιδιά να νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα οικείο περιβάλλον, όπου υπάρχουν κοινωνικές ευαισθησίες». Ο κ. Μπαγιάτης προσέθεσε ακολούθως ότι “το Πανεπιστήμιο είναι μια καλή ευκαιρία για να αποκτήσουν γνώσεις και εφόδια οι φοιτητές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ζωή, διότι υπάρχουν δραστηριότητες που μπορούν να τους βοηθήσουν σημαντικά, ώστε να αποκτήσουν μόρφωση αλλά και παιδεία”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου