ΤΟΠΙΚΑ

Αντίδραση από τα ναυταθλητικά σωματεία

αντίδραση-από-τα-ναυταθλητικά-σωματε-98688

Στην άμεση και έντονη αντίδραση των σωματείων ΓΣΒ «Νίκη», ΝΟΒ- Α, ΟΕΑ-ΝΑΒ και ΟΥΚ Βόλου οφείλεται η απόσυρση από τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας της πρότασης της Δημοτικής Αρχής για την επιβολή «ενοικίου» στη χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων από τα αθλητικά σωματεία.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση το περασμένο Σάββατο στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της πρόθεσης της Δημοτικής Αρχής για την επιβολή οικονομικών όρων στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, σήμανε… συναγερμός στα σωματεία που την ίδια μέρα απέστειλαν επιστολή στο Δήμαρχο Βόλου, στον Πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ/ΔΗΠΕΘΕ, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου με την οποία ζητούν «να αποσύρουν άμεσα το θέμα για να ακολουθήσει γόνιμος διάλογος». Αίτημα που έγινε αποδεκτό δύο μέρες αργότερα, καθώς το θέμα μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου αποσύρθηκε, προκειμένου να ακολουθήσει η αναγκαία διαβούλευση.

Στην επιστολή που έστειλαν τα τέσσερα σωματεία στο Δήμο Βόλου δεν κρύβουν την έκπληξή τους ότι ενημερώθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να επιβάλει ενοίκιο στη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, κάτι που όπως σημειώνουν είναι σε αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες της. Η διαδικασία, προσθέτουν, που θα περιμέναμε ως καταξιωμένα σωματεία της πόλης μας είναι η δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να ακούσουν οι υπεύθυνοι και να λάβουν υπόψιν τους τις θέσεις μας.

Η άθληση της νεολαίας αλλά και όλων των δημοτών είναι κοινωνικό αγαθό κα ως τέτοιο περιμένουμε να αντιμετωπίζεται από τη Δημοτική Αρχή και μάλιστα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Την ανάγκη άθλησης καλύπτουν τα δικά μας ερασιτεχνικά σωματεία, που ιδιαίτερα στο χώρο του ναυταθλητισμού – έχουν αναδείξει, όπως λένε, σειρά πρωταθλητών και ολυμπιονικών.

Τα σωματεία αυτά, προστίθεται στην ανακοίνωση, που παρέχουν κοινωνικό έργο έχουν βρεθεί ήδη σε πολύ δεινή οικονομική θέση, δεδομένου ότι έχουν παύσει κάθε είδους επιχορηγήσεις (από τη ΓΓΑ, ΚΟΕ, Δήμο Βόλου κ.λ.π.), ενώ με τα χρήματα που εισπράττουν από τους γονείς των αθλητών καλύπτουν τις ανάγκες προπόνησης, μετακινήσεων, συμμετοχών σε αγώνες και – κυρίως – τις αμοιβές των γυμναστών / προπονητών, που στο χώρο της πισίνας, ανέρχονται σε 50, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι άνεργοι.

Κάθε προσπάθεια αύξησης τους κόστους λειτουργίας των ναυταθλητικών τμημάτων (βάσει του δημοσιεύματος του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ) υπολογίζεται σε 20.000 – 30.000 ανά σωματείο) εκ μέρους του Δήμου Βόλου θα σημάνει στην ουσία μετακύληση του κόστους αυτού στους – ήδη επιβαρημένους – γονείς των αθλητών, με αποτέλεσμα τη διακοπή άθλησης μεγάλου μέρους των αθλητών .Αυτά θα συμβαίνουν, προστίθεται στην ανακοίνωση των τεσσάρων σωματείων προς το Δήμο Βόλου, την ίδια ώρα που δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια εκ μέρους των αρμόδιων του Δήμου Βόλου για μείωση του κόστους λειτουργίας των εγκαταστάσεων (με κάλυψη της πισίνας, εναλλακτικές μορφές ενέργειας κ.λ.π.) ή αύξηση των εσόδων (μέσω διαφημίσεων, αποδοτικής ενοικίασης των κυλικείων κ.λ.π.) ιδιαίτερα δε από τις μεγάλες διοργανώσεις των τελευταίων ετών στην πόλη μας.
Με λύπη, καταλήγει η ανακοίνωση, παρακολουθούμε λοιπόν την πλήρη αποδόμηση από τους αιρετούς της πόλης μας και του ερασιτεχνικού αθλητισμού που θα οδηγήσει στις καφετέριες, στο facebook, και σε άλλες «εποικοδομητικές δραστηριότητες», μακριά από τον αθλητισμό, οι δε πρωταθλητές μας, με σημαντικά υψηλό κόστος προετοιμασίας, θα οδηγούνται σε μεταγραφές σε σωματεία του κέντρου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου