ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούμενο η συμβολαιακή γεωργία

ζητούμενο-η-συμβολαιακή-γεωργία-98694

Σύσκεψη για την εφαρμογή της συμβολαιακής γεωργίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ, στη ΒΙ.ΠΕ Βόλου, παρουσία και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. Μάλιστα η παραπάνω πρωτοβουλία πάρθηκε από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτα Πρίντζο, προς όφελος των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Μέσω της πρωτοβουλίας η ΕΑΣ Βόλου αναλαμβάνει τον ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ αγροτών και κτηνοτρόφων προκειμένου να παρακαμφθεί ο ρόλος των καρτέλ και να εξασφαλιστεί μια λογική τιμή στην πώληση των προϊόντων τους.

Όπως είχε εξηγήσει ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Νικήτας Πρίντζος, σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να παρακαμφθούν τα καρτέλ σε προϊόντα όπως το κριθάρι και το καλαμπόκι, τα οποία κυριαρχούν στην αγορά, σε βάρος των συμφερόντων αγροτών και κτηνοτρόφων. Θεωρώντας ότι θα υπάρξει μια θετική κατεύθυνση για τον κλάδο, που στοχεύει στην δημιουργία μιας ισορροπίας σε προϊόντα που παράγονται στο θεσσαλικό κάμπο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε πρώτη φάση η συμβολαιακή γεωργία θα ισχύει για το καλαμπόκι και το κριθάρι κι αν ευδοκιμήσει αυτό το εγχείρημα τότε θα επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα. Μάλιστα μέσα από διαβούλευση θα καθοριστούν τιμές αγοράς αυτών των προϊόντων για το επόμενο έτος, αφού βέβαια πρώτα γίνει από αρμόδια επιτροπή ο καθορισμός, ο οποίος θα υπολογίσει το κόστος και θα δίνει και ένα κέρδος στον αγρότη.

Το κρίσιμο σημείο, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί διεξοδικά στη σύσκεψη του Σαββάτου, είναι η διασφάλιση της ΕΑΣ, ώστε η δραστηριότητα αυτή να μην αποβεί ζημιογόνα για τη λειτουργία της.
Στη σύσκεψη πέρα από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, καθώς και άλλοι σχετικοί φορείς της πόλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου