ΤΟΠΙΚΑ

Εξαιρετικά αποτελέσματα από το Erasmus

εξαιρετικά-αποτελέσματα-από-το-erasmus-851206

Με ταχύτατους ρυθμούς και εξαιρετικά αποτελέσματα το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus, το οποίο παρέχει υποτροφίες κινητικότητας σε φοιτητές, καθηγητές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανέπτυξε έντονη δράση στον τομέα της σύναψης διακρατικών συμφωνιών με πανεπιστήμια από όλες σχεδόν τις επιλέξιμες χώρες, από την έναρξη της εφαρμογής του προγράμματος και προώθησε σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό τις ανταλλαγές φοιτητών και διδασκόντων.
Αριθμεί ήδη 161 διμερείς συμφωνίες με 137 Πανεπιστήμια και 24 χώρες. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ροή μετακινήσεων μέχρι σήμερα: 210 εξερχόμενοι φοιτητές και 110 διδάσκοντες, καθώς και 200 εισερχόμενοι φοιτητές και περί τους 100 διδάσκοντες.
Τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στοιχεία για την εξέλιξη του προγράμματος παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση χθες το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Κορδάτος», που διοργάνωσαν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συμμετέχοντας στον ευρωπαϊκό εορτασμό για τα 20 χρόνια από την έναρξη του Erasmus.
Το Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να πραγματοποιήσουν μέρος των σπουδών τους ή της πρακτικής άσκησης με πλήρη ακαδημαϊκή αναγνώριση σε ένα Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ευρώπης, να ζήσουν στο εξωτερικό, να κάνουν νέους φίλους, να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς, να μάθουν μία ξένη γλώσσα, αλλά και να δημιουργήσουν νέες προοπτικές για τη συνέχεια των σπουδών τους και την επαγγελματική τους εξέλιξη.
«Το πρόγραμμα Εrasmus μας έχει βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό να συνάψουμε σχέσεις με άλλα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για διεθνοποίηση και εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου μας. Η σημερινή γιορτή είναι συμβολική. Είναι η γιορτή για την Ευρώπη των νέων, των φοιτητών. Ταυτόχρονα έχει στόχο να ενημερώσει τους νέους φοιτητές σχετικά με το πρόγραμμα», δήλωσε ο αντιπρύτανης και υπεύθυνος του Erasmus στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Άγγελος Κότιος.
Στην ομιλία του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κ. Μπαγιάτης έκανε μία σύντομη αναδρομή για την εξέλιξη του προγράμματος και επιστρέφοντας δέκα χρόνια πριν, όταν η υλοποίησή του ξεκινούσε στο τοπικό ακαδημαϊκό ίδρυμα, υπενθύμισε στην πλήρη αμφισβήτηση που υπήρχε για τα αποτελέσματά του.
«Πιστέψαμε στο πρόγραμμα και το προχωρήσαμε. Πιστέψαμε ότι έχει μέλλον, γιατί ουσιαστικά είναι το μέλλον της Ευρώπης, το μέλλον της νεολαίας μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια», ανέφερε.
Ο κ. Μπαγιάτης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη μέχρι σήμερα πορεία του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος και συνεχάρη τους υπευθύνους κάθε τμήματος για τις προσπάθειές τους και κυρίως το προσωπικό του Γραφείου Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων.
Μετά τις ομιλίες καθηγητών και φοιτητών έγινε απονομή χρηματικών βραβείων βραβείων στους φοιτητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό αφίσας «Erasmus Day».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τη Χορευτική Ομάδα του ΤΕΦΑΑ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου