ΤΟΠΙΚΑ

Η ακίνητη περιουσία του Δήμου Βόλου

η-ακίνητη-περιουσία-του-δήμου-βόλου-101772
Αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης που μιλάει για ξεπούλημα

Συνολικά 1.197 ακίνητα, χωρισμένα σε 17 κατηγορίες, εκ των οποίων 158 μπορούν να αξιοποιηθούν με διάφορους τρόπους, παρουσιάστηκαν χθες από τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Βόλου κ. Δημήτρη Δερβένη. Οι υπηρεσίες του Δήμου θα αναλάβουν στο εξής να ξεκαθαρίσουν το τοπίο, καθώς μεγάλο μέρος της περιουσίας είναι καταπατημένο.

Η αξιοποίηση της περιουσίας θα κινηθεί σε τρεις άξονες και συγκεκριμένα στην ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου του Δήμου, στην ιδιόχρηση και στις επενδύσεις.

Ο κ. Νάνος ανέφερε ότι οι Δημοτικές Αρχές έπρεπε από χρόνια να γνωρίζουν και να προστατεύουν την περιουσία τους, που τη λυμαίνονται διάφοροι παρανόμως.

«Τώρα όμως η κατεύθυνση είναι να τη λυμαίνονται κάποιοι ιδιώτες νόμιμα. Η κατεύθυνση είναι το ξεπούλημα», είπε και τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας με ιδιοχρησία από τον Δήμο. «Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε εκποίηση και σε οποιαδήποτε σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», δήλωσε και απαντώντας σε ερώτηση του Δημάρχου τόνισε ότι τα ξενοδοχεία δεν είναι παραγωγική επένδυση.

Εκ μέρους των Δρόμων Συνεργασίας ο κ. Κλημόπουλος τόνισε ότι η καταγραφή της δημοτικής περιουσίας ήταν πολύ σημαντική εργασία και επιφυλάχθηκε για τα θέματα της αξιοποίησης, ωστόσο τόνισε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσαν να υπάρξουν ήπιες παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών.

Η Αντιδήμαρχος κ. Νατάσσα Οικονόμου σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση των υπηρεσιών ώστε να ξεκαθαριστούν οι καταπατήσεις και υποστήριξε ότι για τα ακίνητα που έχουν ολοκληρωμένους τεχνικούς φακέλους θα πρέπει να αρχίσει η αναζήτηση επενδυτών.

«Δεν συμφωνώ με εκείνους που μιλάνε για ξεπούλημα και πιστεύω ότι θα έχουμε μαζί μας την κοινωνία που θέλει να πάρει οικονομικές ανάσες και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», είπε.
Απογραφή της περιουσίας του Δήμου που κινείται προς τη θετική κατεύθυνση χαρακτηρίστηκε η μελέτη της ΑΝΕΒΟ από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου