ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς στέγη 10μελής οικογένεια!

χωρίς-στέγη-10μελής-οικογένεια-103726
Χωρίς κεραμίδι… δεκαμελής οικογένεια στην καρδιά της Νέας Ιωνίας. Πολύτεκνη οικογένεια με επτά παιδιά και ένα ακόμη που έρχεται σε ένα μήνα κινδυνεύει να μείνει άστεγη εξαιτίας της ανεργίας αλλά και της κατάργησης του ΟΕΚ, που στέρησε από το ζευγάρι τη δυνατότητα να αποκτήσει το δικό του σπίτι.
Παρά το νεαρό της ηλικίας τους οι δύο γονείς μέχρι πρότινος και παρά τις στερήσεις προσπαθούσαν πολύ σκληρά για να μη λείψει τίποτα από τα παιδιά τους.
Παράλληλα έκαναν τα δικά τους σχέδια για να αποκτήσουν το δικό τους σπιτικό. Αρχικά είχαν κάνει αίτηση να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΟΕΚ, ώστε με κλήρωση να αποκτήσουν το δικό τους κεραμίδι. Όταν αυτό δεν επιτεύχθηκε, άρχισε ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να συγκεντρώσουν χαρτιά για να κατοχυρώσουν δικαίωμα δανειοδότησης από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.
Αυτό έγινε και μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, τελικά μέσω του ΟΕΚ είχε ανάψει το πράσινο φως προκειμένου να λάβουν δάνειο περίπου 200.000 ευρώ για να μπορέσουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Και ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία για την διερεύνηση της καλύτερης δυνατής λύσης για την αγορά του σπιτιού… όλα ξαφνικά γύρισαν ανάποδα.
Τα όνειρά τους γκρεμίστηκαν σε μία βραδιά, αφού η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας «φρέναρε» το στόχο τους και έμειναν ουσιαστικά με άδεια χέρια και επτά παιδιά… να μένουν με τη χαρά ανεκπλήρωτη ότι θα αποκτήσουν το δικό τους δωμάτιο και χώρο για να μπορούν να απολαμβάνουν τον ελεύθερο χώρο τους.
Από τότε άρχισε ένας αγώνας δρόμου για το νεαρό ζευγάρι προκειμένου να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις για τη στέγαση της οικογένειας. Ο νεαρός πατέρας εργαζόταν σε εταιρία τροφίμων, όμως η οικονομική κρίση και οι περικοπές σε προσωπικό που έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα χτύπησαν και τη δική του πόρτα και έτσι τους τελευταίους 12 μήνες η οικογένεια ζει με το ταμείο ανεργίας των 400 περίπου ευρώ και με τη συνδρομή συγγενών και φίλων, που βοηθούν προκειμένου η πολυμελής οικογένεια να παραμείνει όρθια.

Το ταμείο ανεργίας τελείωσε τον προηγούμενο μήνα και οι τελευταίες εβδομάδες για την οικογένεια περνούν πολύ δύσκολα, σχεδόν βασανιστικά, αφού οι υποχρεώσεις τρέχουν, χρήματα ακόμη και για το ενοίκιο δεν υπάρχουν και φυσικά καμία λύση στο άμεσο μέλλον που θα επανέφερε την ηρεμία στα παιδικά πρόσωπα των επτά παιδιών, που σε λιγότερο από ένα μήνα ετοιμάζονται να υποδεχτούν και το όγδοο μέλος της οικογένειας, ένα κοριτσάκι.

Ο νεαρός πατέρας, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, παρ’ όλες τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει παραμένει ψύχραιμος, εάν και οι δίοδοι τουλάχιστον από τον ΟΕΚ έχουν πλέον κλείσει όσο δεν υπάρχει καμία άλλη υπηρεσία να αντικαταστήσει σε παροχές τον συγκεκριμένο Οργανισμό όσον αφορά στο θέμα της στέγασης εργαζομένων, που τόσα χρόνια πλήρωναν εισφορές και σήμερα αυτές δεν έχουν καμία ανταποδοτικότητα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου