ΤΟΠΙΚΑ

Kατέπλευσε το τελευταίο για το 2012 κρουαζιερόπλοιο

kατέπλευσε-το-τελευταίο-για-το-2012-κρουα-103783

Το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή τουριστική περίοδο, με το όνομα «Pacific Prince», κατέπλευσε χτες το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας 639 τουρίστες, στην πλειονότητά τους Αμερικανούς, Καναδούς και Αυστραλούς, και 370 άτομα πλήρωμα. Το «Pacific Prince» έφθασε στο Βόλο προερχόμενο από Πειραιά και αναχώρησε το απόγευμα με προορισμό τη Γιάλτα. Περισσότεροι από τους μισούς επιβάτες προτίμησαν να παραμείνουν στην πόλη του Βόλου, δυο λεωφορεία μετέβησαν σε Μακρινίτσα – Πορταριά και πέντε λεωφορεία στα Μετέωρα.

Το κρουαζιερόπλοιο επισκέφθηκαν μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν στον ναυτικό τομέα, συνοδευόμενοι από την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου Σ. Μπαρτζιώκα και τους καθηγητές τους Δ. Παρίση, Στ. Μπαντώλα, Χ. Χατζή και Μ. Φατσή.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. Όσοι παρακολουθούν μαθήματα στον τομέα των Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού ξεναγήθηκαν στο μηχανοστάσιο, ενώ τους υπόλοιπους, που φοιτούν στον Τομέα Πλοιάρχων, υποδέχθηκε στη γέφυρα του καραβιού ο καπετάνιος Ανδρέα Ρότζι, ο οποίος τους ενημέρωσε αναλυτικά για τη λειτουργία του καραβιού. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν και δήλωσαν ότι ήταν για εκείνους το καλύτερο και σημαντικότερο μάθημα. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του καραβιού (αίθουσες ψυχαγωγίας, πισίνες, καζίνο τραπεζαρία, βιβλιοθήκη κ.λ.π.).
Στη συνομιλία της με τον Ιταλό πλοίαρχο, η κ. Μπαρτζιώκα είχε την ευκαιρία να δώσει εξηγήσεις για την εικόνα της πόλης και τους όγκους σκουπιδιών στους δρόμους, για να της απαντήσει ο κ. Ρότζι ότι κατανοεί απόλυτα την κατάσταση και, ως Ιταλός, εκφράζει την συμπαράστασή του στις προσπάθειες των Ελλήνων για έξοδο από την κρίση. Ο ίδιος μίλησε με θερμά λόγια για τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και ανακοίνωσε ότι το «Pacific Prince» θα καταπλεύσει ξανά στο Βόλο τον Απρίλιο του 2013, καθώς το λιμάνι του Βόλου περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της πλοιοκτήτριας εταιρίας για τα επόμενα δυο χρόνια.
«Όταν όλα καταρρέουν γύρω μας, όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση απαξιώνεται με το χειρότερο τρόπο, βρίσκουμε τη δύναμη να προβάλουμε τον τόπο μας και να αγωνιστούμε για το αύριο. Καμία κρίση δεν μπορεί να υποβαθμίσει τις φυσικές μας ομορφιές, το φυσικό κάλλος της περιοχής μας. Δεν περιμένουμε από την Πολιτεία να φέρει τα κρουαζιερόπλοια στην περιοχή μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ως φορείς – Δήμος, Περιφέρεια, λιμάνι, Επιμελητήριο – με την τοπική κοινωνία και όλοι μαζί θα δώσουμε δυναμικό «παρών» στην έκθεση της Μασσαλίας 28-30 Νοεμβρίου. Ο Βόλος, η Μαγνησία και η Θεσσαλία έχουν όλες εκείνες τις δυνατότητες για να αναπτύξουν το θαλάσσιο τουρισμό, με σημαντικά οφέλη για τον τόπο», τόνισε σε σχετική δήλωσή της η κ. Μπαρτζιώκα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου