ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκε ο π. Δημοσθένης Φουτζόπουλος

τιμήθηκε-ο-π-δημοσθένης-φουτζόπουλος-103803

Την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος προσέφερε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στον επί χρόνια προϊστάμενο και κτήτορα του ιερού ναού Αγίου Νεκταρίου π. Δημοσθένη Φουτζόπουλο, τιμώντας τον για την προσφορά του. Η απόδοση τιμής στον π. Δημοσθένη, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανηγυρικής θείας λειτουργίας που τελέστηκε χθες στον ναό, στο πλαίσιο της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, του Θαυματουργού, την μνήμη του οποίου τίμησε η Εκκλησία.

Στην ομιλία του, ο κ. Ιγνάτιος εκθείασε το έργο του πολιού Πρεσβυτέρου και τον ευχαρίστησε για την πολυετή θυσιαστική του προσφορά στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου. Στο πρόσωπό του, επίσης, τίμησε και όλους όσοι συνέβαλαν στην ανέγερση του Ιερού Ναού και στάθηκαν κοντά του, τα προηγούμενα χρόνια, για την πραγματοποίηση του ενοριακού έργου.

Στο μεταξύ, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Πανηγυρικό εσπερινό, που τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, του παλαιού Μητροπολιτικού Οίκου στο Βόλο. Ανήμερα της εορτής λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας. Χαρακτηριστική και στις δύο πανηγύρεις ήταν η συμμετοχή μεγάλου πλήθους πιστών, που συνέρρευσαν για να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος κατέχει ιδιαίτερη θέση στην συνείδηση του πληρώματος της Εκκλησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου