ΤΟΠΙΚΑ

Βιασμός ανηλίκου από τέσσερις ανήλικους

βιασμός-ανηλίκου-από-τέσσερις-ανήλικ-851206

Βιασμός ανηλίκου
Η υπόθεση που θα εκδικαζόταν τη περασμένη Πέμπτη, στο Δικαστήριο Ανηλίκων, αφορούσε τον βιασμό ενός 8χρονου αγοριού, από τέσσερις ανήλικους ηλικίας από 12 έως 15 ετών. Η τραγική υπόθεση ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2005. Ένας 13χρονος μαθητής γυμνασίου στη Νέα Ιωνία, με το πρόσχημα ότι ήθελε να δείξει στον οκτάχρονο, ένα παιχνίδι (Sony playstation) τον οδήγησε στο διαμέρισμα του θείου του. Εκεί αφού του έδειξε ταινίες πορνό, τον βίασε εξαναγκάζοντας τον και σε άλλες ασελγείς πράξεις.
Στη συνέχεια φίλοι του 13χρονου, βίασαν τον 8χρονο και άλλες φορές με το πρόσχημα ότι ήθελαν να του δείξουν τα δίκυκλα μοτοποδήλατά του, με αποκορύφωμα το Πάσχα του 2005. Οι τρεις φίλοι του 13χρονου, οδήγησαν τον οκτάχρονο σε μία ταράτσα πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία και εκεί με την άσκηση βίας και κρατώντας του τα χέρια, τον βίασαν με τη σειρά. Εντρομο το παιδί με κραυγές και δάκρυα γύρισε στο σπίτι του, όπου ανέφερε στους γονείς του για πρώτη φορά τι είχε συμβεί. Όπως ομολόγησε το παιδί φοβόταν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να αναφέρει τα όσα συνέβησαν, καθώς οι βιαστές του τον απειλούσαν ότι θα πάθαινε ακόμη χειρότερα.
Μετά την καταγγελία των γονέων του οκτάχρονου, ακολούθησε ιατροδικαστική εξέταση, όπου διαπιστώθηκε ο βιασμός, ενώ οι τέσσερις μετά την σύλληψη τους και την άσκηση ποινικής δίωξης οδηγήθηκαν ενώπιον του Ανακριτή, όπου απολογήθηκαν για τις πράξεις τους. Και οι τέσσερις φέρεται πως αρχικά αρνήθηκαν την σχέση με τα γεγονότα. Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους είναι για βιασμός πέραν του ενός, από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, ενώ την περασμένη Πέμπτη, είχε προσδιοριστεί μετά από αναβολή η εκδίκαση της υπόθεσης, κεκλεισμένων των θυρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 10χρονος πλέον μαθητής, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα με διαταραγμένη συμπεριφορά.

Στο Δικαστήριο
Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους ζήτησε και πάλι από το δικαστήριο, αναβολή καθώς όπως υποστήριξε, ήταν ασθενείς, όπως προέκυπτε και από τις βεβαιώσεις των γιατρών. Το Δικαστήριο Ανηλίκων αποφάσισε να αναβάλει την υπόθεση, ωστόσο οι αντιδράσεις των γονέων του θύματος για εσκεμμένη αναβολή, οδήγησαν τον Εισαγγελέα της έδρας, να ερευνήσει την καταγγελία.
Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών αρχών, οι δύο «ασθενείς» βρέθηκαν να παίζουν ποδόσφαιρο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι παθολόγος γιατρός υπέγραφε βεβαίωση για ορθοπεδική πάθηση, ενώ παιδίατρος υπέγραφε για παθολογική ασθένεια. Και οι δύο γιατροί εργάζονται στο ΙΚΑ.
Οι δύο κατηγορούμενοι ανήλικοι για τον βιασμό και οι δύο γιατροί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε δίωξη για έκδοση ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης, χρήση πλαστού εγγράφου, ψευδορκία και τους παρέπεμψε να δικαστούν σε ρητή δικάσιμο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γιατροί ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν ότι πρόκειται η γνωμάτευσή τους, να χρησιμοποιηθεί για αναβολή σε δίκη και μάλιστα για τόσο ειδεχθή υπόθεση.
Σημειώνεται πως είναι η τρίτη περίπτωση σύλληψης ιατρών για έκδοση ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.
Την περασμένη εβδομάδα είχε συλληφθεί καρδιολόγος και ιδιώτης που ήταν κατηγορούμενος ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.
Ο κατηγορούμενος εμφάνισε στο δικαστήριο βεβαίωση ιατρού καρδιολόγου, με την οποία ανέφερε ότι έχει προσβληθεί από γαστρεντερίτιδα και θα πρέπει να παραμείνει κλινήρης για τρεις ημέρες. Ο Εισαγγελέας της έδρας ωστόσο διαπίστωσε στο φάκελο της δικογραφίας ότι ο ίδιος κατηγορούμενος είχε προ εξαμήνου καταθέσει ανάλογη βεβαίωση για ασθένεια, που είχε εκδοθεί από τον ίδιο γιατρό, και είχε πετύχει την αναβολή της δίκης του.
Ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή στην Αστυνομία να προχωρήσει στη σύλληψη του γιατρού και του ιδιώτη, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία και αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Σε βάρος του γιατρού ασκήθηκε δίωξη για έκδοση ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης, ενώ σε βάρος του κατηγορούμενου ασκήθηκε νέα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου