ΤΟΠΙΚΑ

Καφές και αλκοόλ με προσφορές…

καφές-και-αλκοόλ-με-προσφορές-103879
Προσφορές στον καφέ αλλά και στο αλκοόλ κάνουν πλέον πολλές καφετέριες και κέντρα διασκέδασης του Βόλου με σκοπό να δώσουν κίνητρο στους πελάτες για να επισκεφτούν τα συγκεκριμένα καταστήματα, προκειμένου να τονώσουν τον πεσμένο τζίρο αλλά παράλληλα να ευχαριστήσουν και τους πελάτες προσφέροντας το κάτι παραπάνω σε καιρό οικονομικής κρίσης… Συγκεκριμένα το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ότι μαζί με τον καφέ προσφέρουν στην ίδια τιμή κρουασάν, ντόνατς, κέικ κ.τ.λ., ενώ παράλληλα ορισμένα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης προσφέρουν στις δύο φιάλες αλκοόλ την τρίτη δώρο…
Στην αρχή της κρίσης παρατηρήθηκαν καφετέριες να μειώνουν την τιμή του καφέ. Τώρα όμως οι προσφορές έχουν προχωρήσει τόσο, που σχεδόν πουθενά δεν αγοράζει κάποιος καφέ χωρίς να προσφέρουν κάτι επιπλέον ακόμη μέσα στην τιμή (τυρόπιτα, κρουασάν, ντονατς, κέικ κ.τ.λ.). Αυτό βέβαια έχει δημιουργήσει ανταγωνισμό μεταξύ των καταστηματαρχών, αφού αρκετοί από αυτούς σκέφτονται τι καλύτερο μπορούν να προσφέρουν για να προσελκύσουν τους πελάτες.
Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι οι καταστηματάρχες οι οποίοι το θεωρούν ως τη μόνη λύση για να διευκολύνουν τον κόσμο κι άλλοι ως «αναπόφευκτο κακό», αφού τα μαγαζιά που τηρούν τις «χαρούμενες ώρες» αυξάνονται διαρκώς, µε αποτέλεσμα όποιος δεν τις ακολουθήσει να μένει εκτός ανταγωνισμού.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ορισμένες καφετέριες στο κέντρο του Βόλου αλλά και στην παραλία έχουν μειώσει την τιμή του καφέ τους, ενώ άλλες καφετέριες στην παραλία προσφέρουν κρουασάν είτε τυρόπιτα με την ίδια τιμή του καφέ.

Πολλοί είναι εκείνοι που στους καταλόγους τους ενημερώνουν τους πελάτες ότι κάνουν έκπτωση σε ανέργους και φοιτητές. Χαρακτηριστικά καταστηματάρχης αναφέρει: «Με κάθε τρόπο που έχουμε προσπαθούμε να προσελκύσουμε τους πελάτες, αλλά παράλληλα και να τους ευχαριστήσουμε εν μέσω κρίσης. Είναι λογικό όταν προσφέρεις κάτι επιπλέον στον πελάτη να σε προτιμήσει», τονίζει ο ίδιος.

Προσφορές και στη νυχτερινή διασκέδαση

Σε αυτήν τη λογική έχουν μπει και τα νυχτερινά καταστήματα του Βόλου, αφού βλέπουν όλο και λιγότερα άτομα να βγαίνουν για διασκέδαση. Για την αύξηση του τζίρου τους και την προσέλκυση κόσμου ορισμένα νυχτερινά καταστήματα μετά από δύο φιάλες αλκοόλ δίνουν δωρεάν την τρίτη φιάλη.
Αθηνά Τσιργή

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου