ΤΟΠΙΚΑ

Kατεδαφίστηκε η οικία Ματσάγγου

kατεδαφίστηκε-η-οικία-ματσάγγου-851206

Κατεδαφίστηκε χθες η πρώην οικία Ματσάγγου, ένα πεπαλαιωμένο κτίριο που ήταν σχεδόν γκρεμισμένο.
Στο χώρο που βρίσκονταν μέχρι χθες το ακίνητο, που είναι ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου θα διαμορφώσει χώρο υπαίθριου πάρκινγκ 25 περίπου θέσεων.
Όσον αφορά στο θέμα της αξιοποίησης του κτιρίου Ματσάγγου, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Στάμος επισήμανε χθες ότι το Πανεπιστήμιο πλέον πρέπει να οριστικοποιήσει τον προγραμματισμό του όσον αφορά στην αξιοποίηση του κτιρίου και επανέλαβε ότι ο Δήμος προχωρά χωρίς καθυστερήσεις στο σχεδιασμό του για την Πλατεία Πανεπιστημίου.
Τον επόμενο μήνα θα έχει επιλεγεί ο τεχνικός σύμβουλος του έργου του γκαράζ, ενώ όσον αφορά στις τιμές των αποζημιώσεων που αποφάσισε το Εφετείο, ο Δήμος έχει ήδη καταθέσει αίτηση αναίρεσης.
Στη διαδικασία που έχει να κάνει με την ανάδειξη τεχνικού συμβούλου για το γκαράζ με τη διαδικασία Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, έχουν καταθέσει προτάσεις επτά μελετητικά γραφεία.
Το έργο αφορά στην εκπόνηση των απαραίτητων ενεργειών για την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Πανεπιστημίου και παράλληλα τη διαμόρφωση του υπερκείμενου χώρου για τη δημιουργία ενός χώρου πράσινου και αναψυχής για χρήση από τους Δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου.
Η διάρκεια του έργου ανέρχεται σε δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης και πλέον ειδικά, τέσσερις (4) μήνες για την Α’ φάση και οκτώ (8) μήνες για την Β’ φάση.
Η συνολική διάρκεια του έργου συναρτάται από τη χρονική στιγμή έναρξης της Β’ φάσης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των ενενήντα έξι χιλιάδων ευρώ (96.000 ευρώ) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Για την κατεδάφιση της πρώην οικίας Ματσάγγου σημειώνεται ότι υπήρξε ενημέρωση του Εισαγγελέα, που την προηγούμενη Παρασκευή συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας για το θέμα. Αυτό που τονίστηκε είναι ότι δεν “υπάρχει κανένα θέμα νομιμότητα”, καθώς δεν πρόκειται για χώρο ακαδημαϊκής ελευθερίας και διακίνησης ιδεών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου