ΤΟΠΙΚΑ

Θα χαρίσουν ρούχα σε απόρους

θα-χαρίσουν-ρούχα-σε-απόρους-104801

Χαριστικό παζάρι ρούχων πραγματοποιείται από χθες στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νεκταρίου στην Ν. Ιωνία, με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συνέλευσης Αγίου Νεκταρίου.

Άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι προσφέρουν δεκάδες είδη ένδυσης, τα οποία καλύπτουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες απόρων και άνεργων συμπολιτών μας. Δεκάδες άποροι συμπολίτες κάθε ηλικίας, ενήλικοι αλλά και παιδιά σπεύδουν, παράλληλα, να προμηθευτούν διάφορα αναγκαία είδη, τόσο στον χώρο που δημιούργησαν με μεράκι τα μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης του Αγίου Νεκταρίου, πίσω ακριβώς από το κτήριο της Εφορείας Ν. Ιωνίας, όσο και στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νεκταρίου, όπου συνεχίζεται και σήμερα το χαριστικό παζάρι ρούχων από τις 10 το πρωί, μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Η πρωτοβουλία μιας δυναμικής ομάδας που απαρτίζεται από είκοσι περίπου κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής, έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς, που μεταφράζονται σε δράσεις σημαντικές για το κοινωνικό σύνολο. Συγκεκριμένα, κάθε Πέμπτη πραγματοποιείται χαριστικό παζάρι ρούχων στον χώρο της Λαϊκής Συνέλευσης, 10-12 το πρωί και 6-8 το απόγευμα. Παράλληλα λειτουργεί ιατρείο αλληλεγγύης όπου ιατροί γενικής ιατρικής προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στο κοινό κάθε Τρίτη και Τετάρτη 5-7 το απόγευμα, ενώ επιπροσθέτως, κάθε Τετάρτη 7-9 το απόγευμα υπάρχει εθελοντής ψυχίατρος στον χώρο. Στους στόχους των εμπνευστών της παραπάνω πρωτοβουλίας, που συμπληρώνει αισίως ένα χρόνο ζωής, είναι η διεύρυνση των δωρεάν υπηρεσιών υγείας στο ιατρείο αλληλεγγύης και προς όφελος των παιδιών.

Τα μέλη της λαϊκής συνέλευσης του Αγίου Νεκταρίου δημιούργησαν επίσης δανειστική βιβλιοθήκη και δανειστική ταινιοθήκη για τα παιδιά, διευρύνοντας παράλληλα τις προσπάθειές τους και στην κατεύθυνση της εξασφάλισης τροφίμων για απόρους, κάνοντας παρεμβάσεις σε σούπερ μάρκετ, κι απαιτώντας τρόφιμα, τα οποία διανέμουν εν συνεχεία σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Κάτοικοι της παραπάνω συνοικίας ένωσαν πριν από ένα χρόνιο τις δυνάμεις τους, προκειμένου να προσφέρουν χείρα βοηθείας σε όσους βιώνουν τα δεινά της οικονομικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι «κάνουν την δική τους αντίσταση απέναντι στην σημερινή, δυσχερή πολιτική κατάσταση». Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η κ. Στυλιανή Μπαρμπαγεωργοπούλου, η οποία μετέχει στην Λαϊκή Συνέλευση του Αγίου Νεκταρίου από την πρώτη στιγμή «πολύς κόσμος έρχεται για να προμηθευτεί ρούχα και μάλιστα πρόσφατα ήρθε μια κοπέλα ξυπόλυτη, η οποία ζητούσε παπούτσια». Η κ. Λίτσα Μακρή, η οποία επίσης μετέχει δυναμικά στην ίδια προσπάθεια τονίζει από την πλευρά της «ζητούμε από τον κόσμο να έρθει κοντά μας και να στηρίξει την προσπάθεια, γιατί όσο πιο πολλοί είμαστε, τόσο περισσότερα θα καταφέρουμε και όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή, γιατί το αξίζουμε» καταλήγει.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου