ΤΟΠΙΚΑ

Οι Βολιώτες παραμελούν την υγεία τους

οι-βολιώτες-παραμελούν-την-υγεία-τους-106623

Mε τα πλέον μελανά χρώματα περιέγραψε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ματθαίος Δραμητινός την κατάσταση της υγείας στην περιοχή μας, στο περιθώριο της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου.

Λόγω του γενικότερου κλίματος απαισιοδοξίας και για λόγους οικονομικής αδυναμίας οι άνθρωποι παραμελούν πλέον την υγεία τους. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ίδιος ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, γνωστός καρδιολόγος του Βόλου, έστειλε τέσσερις ασθενείς του που έκαναν επίσκεψη στο ιατρείο του, κατευθείαν στη Στεφανιαία Μονάδα του Νοσοκομείου. Οι καρδιακές παθήσεις, όπως προσθέτει ο κ. Δραμητινός, οι ψυχιατρικές παθήσεις και τριτοκοσμικές αρρώστιες, που τις είχαμε ξεχάσει, όπως η φυματίωση, κάνουν θραύση στις μέρες μας στο Νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή οι γιατροί δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση. Δεν πατά ψυχή στα ιατρεία μας, λέει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και προσθέτει ότι ήδη οι μικροβιολόγοι ετοιμάζονται να καταγγείλουν μέσα στις επόμενες μέρες τις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς έχουν να πληρωθεί από τον περασμένο Μάιο, τη στιγμή που οι ίδιοι έχουν ήδη πληρώσει από την τσέπη τους τις πρώτες ύλες για τα εργαστήριά τους. Από τον περασμένο Μάιο έχουν να πληρωθούν και οι κλινικοί γιατροί. Την ίδια στιγμή, όπως προσθέτει ο κ. Δραμητινός, υπάρχουν γιατροί που έκλεισαν τα ιατρεία τους, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι οι γιατροί της Μαγνησίας, κυρίως νέοι, που έχουν μεταναστεύσει στη Γερμανία.

Την ίδια στιγμή, όπως υπογραμμίζει οκ. Δραμητινός, το Νοσοκομείο Βόλου υπολειτουργεί και μαραζώνει. Έχουμε στείλει επιστολές στον Υπουργό Υγείας, ενώ η κατάσταση θα επιδεινωθεί έτι περαιτέρω με την πρόβλεψη του Μεσοπρόθεσμου για πληρωμή 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία και την επιβολή τέλους 1 ευρώ ανά συνταγή για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ. Για όλα τα παραπάνω, όπως λέει ο Δραμητινός, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας επεξεργάζεται τρόπους αντίδρασης, σε συνεργασία με όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους από τους υπόλοιπους θεσσαλικούς νομούς.

Την ίδια στιγμή ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, αντιλαμβανόμενος τις ανάγκες που αντιμετωπίζει ο τοπικός πληθυσμός, θα πρωτοστατήσει σε δράσεις για τη στήριξή τους. Μία τέτοια, όπως σημειώνει, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη , στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου, όπου γιατροί – εθελοντές θα κάνουν δωρεάν εξετάσεις σακχάρου στους Βολιώτες, ενώ υπάρχει προγραμματισμός και για εθελοντικό εμβολιασμό για ασθένειες που παρουσιάζουν έξαρση τα τελευταία χρόνια, όπως η φυματίωση.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

(Φώτο: Ηλίας Καράτσαλος)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου