ΤΟΠΙΚΑ

Τέσσερα σχολεία σε κατάληψη

τέσσερα-σχολεία-σε-κατάληψη-108862

Τέσσερα Λύκεια στη Μαγνησία τελούσαν χθες υπό κατάληψη. Στο 1ο και το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, καθώς στα Γυμνάσια Σκιάθου και Ζαγοράς, οι μαθητές τοποθέτησαν λουκέτο διαμαρτυρίας στις εισόδους των διδακτηρίων τους.

Στη Σκιάθο, μετά την πορεία διαμαρτυρίας την περασμένη εβδομάδα, οι μαθητές αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με κατάληψη του σχολείου τους, για τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών από τις τάξεις τους και την απώλεια διδακτικών ωρών.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν 45 συνολικά κενές διδακτικές ώρες, οι 25 εκ των οποίων αφορούν σε φιλολογικά μαθήματα και οι υπόλοιπες τα μαθήματα της μουσικής και της γυμναστικής. Αίτημά τους είναι η κάλυψη των κενών που υπάρχουν με έναν επιπλέον φιλόλογο, μουσικό και καθηγητή φυσικής αγωγής, προκειμένου να αποκτήσουν σφαιρική γνώση οι 200 και πλέον μαθητές του Γυμνασίου.
Αίθουσες – λίμνες

Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν χθες το πρωί οι μαθητές του Γυμνασίου Ζαγοράς, διαμαρτυρόμενοι για τις κακοτεχνίες στα παράθυρα του σχολείου τους, με αποτέλεσμα σε ημέρες βροχόπτωσης να πλημμυρίζουν οι αίθουσες διδασκαλίας.

Στο σχολείο βρέθηκε χθες το πρωί ο Αντιδήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Θεόδωρος Μπρίζης, ο οποίος άκουσε τα αιτήματα των μαθητών του Γυμνασίου και αποφάσισαν από κοινού να πραγματοποιήσουν συνάντηση της ερχόμενη εβδομάδα με τον Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Αργύρη Κοπάνα, προκειμένου να επισημάνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους.

«Τα παιδιά του σχολείου έχουν μια σειρά από αιτήματα τα οποία θα υλοποιήσουμε άμεσα σαν δημοτική αρχή, βέβαια το σημαντικότερο αίτημα από αυτά είναι το πρόβλημα με τα παράθυρα του σχολείου που μπάζουν νερά, με αποτέλεσμα να γεμίζουν πλημμυρίζουν οι αίθουσες», δήλωσε ο κ. Μπρίζης.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου Ζαγοράς – Μουρεσίου Σταμάτης Γεωργούδης διαβεβαίωσε ότι το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά σήμερα Τετάρτη, αναφέροντας ότι το σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τις ημέρες με βροχή, λέγοντας ότι οι μαθητές δεν έχουν άδικο που διαμαρτύρονται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου