ΤΟΠΙΚΑ

«Κόντρα» για τις κορύνες

κόντρα-για-τις-κορύνες-851206

Κόντρα ξέσπασε χθες μεταξύ Επιμελητηρίου Μαγνησίας και Δήμου Βόλου με αφορμή τις κορύνες με ανταλλαγή ανακοινώσεων σε επιθετικό ύφος.
“Το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα συνεχίσει να παρεμβαίνει για σημαντικά ζητήματα της πόλης, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του φορέα, που σε σκληρό ύφος απαντά στη δημοτική αρχή Βόλου για το θέμα των κορυνών με αφορμή σχόλια που είδαν το φώς της δημοσιότητας από την πλευρά του Δ. Βόλου, μετά από δημόσιες δηλώσεις του προέδρου κ. Γιώργου Σπηλιόπουλου για το θέμα.
“Οι πόρτες του Δήμου είναι πάντα ανοιχτές και το τραπέζι του διαλόγου για οποιαδήποτε πρόταση και συζήτηση για το παρόν και μέλλον της πόλης” απαντά η δημοτική αρχή του Βόλου.
Το Επιμελητήριο εκφράζει απογοήτευση, καταλογίζει στη δημοτική αρχή “υποβάθμιση του πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου”, ενώ από την πλευρά του δήμου επισημαίνεται ότι “η σεμνότητα και το μέτρο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν”.

Το Επιμελητήριο
“Μέσω του Τύπου επέλεξε ο Δήμαρχος Βόλου να απαντήσει και μάλιστα αρνητικά στην εναλλακτική πρόταση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου. Και το έπραξε, επιχειρώντας να ειρωνευθεί τις θέσεις και τις απόψεις όχι ενός προσώπου, αλλά ενός θεσμοθετημένου από την ίδια την Πολιτεία, ως συμβούλου της, φορέα.
Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας γι’ αυτή την υποβάθμιση του πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου, περιοριζόμενοι απλώς να υπογραμμίσουμε ότι και σε αυτή την περίπτωση, όπως και με τις κορύνες, η αισθητική απουσιάζει από τις πρακτικές της Δημοτικής Αρχής.
Πιθανώς η πρωτοβουλία μας για τη διάσωση αρχικά και αξιοποίηση στη συνέχεια του Πανθεσσαλικού Σταδίου να ενόχλησε, πλην όμως είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να αναστείλουμε τη λειτουργία και την παρέμβασή μας για σημαντικά ζητήματα της τοπικής μας κοινωνίας, πολλώ δε μάλλον όταν αυτά πλήττουν ευθέως μέλη μας.
Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένες κορυφαίες επιλογές που, εξ αντικειμένου, θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά στο άμεσο μέλλον καλούμε όσους οδηγούνται από οίηση και αλαζονεία να συνειδητοποιήσουν ότι προέχει το συμφέρον της πόλης και των πολιτών και σε καμία περίπτωση η αυτο – ικανοποίηση «ιδιοφυών αυθεντιών».

Ο Δήμος Βόλου
“Οι πόρτες του Δήμου είναι πάντα ανοιχτές και το τραπέζι του διαλόγου για οποιαδήποτε πρόταση και συζήτηση για το παρόν και μέλλον της πόλης, ανταπαντά ο Δήμος Βόλου
Η δημοτική αρχή είναι πάντα πρόθυμη να συζητήσει οποιεσδήποτε εναλλακτικές λύσεις προτείνονται από οποιονδήποτε.
Δεν είναι όμως διατεθειμένη να παραμένει αδρανής και απαθής μπροστά στα πιεστικά προβλήματα της πόλης, ούτε να διαχειρίζεται κρίσεις με τη λογική των δημοσίων σχέσεων.
Πρώτα και πάνω από όλα η ποιότητα ζωής και η βιώσιμη πόλη για όλους. Σε κάθε περίπτωση πάντως η σεμνότητα και το μέτρο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου