«Στέγη» για την Αργώ…

Τελευταία ενημέρωση: 2007-10-12, 00:00:00
Το δικό της χώρο απέκτησε η Αργώ. Μέσα από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής αρχής και της ΔΗΤΕΒ, σε ένα χρονικό διάστημα μόλις δύο μηνών αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά το θέμα της «στέγασης του πλοίου», που μετά από την πρώτη φάση του εκπαιδευτικού προγράμματος των κωπηλατών, έπρεπε να βγει στη στεριά, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συντηρήσεις, ώστε το καράβι να «πέσει ξανά στο νερό» για να συνεχιστούν οι δοκιμαστικοί πλόες.

Από χθες η Αργώ βρίσκεται ασφαλής και προστατευμένη στο νέο ειδικά διαμορφωμένο χώρο με ειδική τέντα, που τοποθετήθηκε από ειδική Βελγική εταιρία, στο Καρνάγιο στα Πευκάκια.

Η ειδική τέντα έφτασε στο Βόλο με ειδική αποστολή, ενώ Βέλγοι τεχνικοί σε συνεργασία με το προσωπικό της ΔΗΤΕΒ και τις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου ανέλαβαν εδώ και μία εβδομάδα να διαμορφώσουν το χώρο με ειδικά προσαρμοσμένες παρεμβάσεις για να είναι λειτουργική.

Πρόκειται για μία από τις σύγχρονες κατασκευές, που αφενός διασφαλίζει την προστασία του πλοίου από τις καιρικές συνθήκες και αφετέρου, εκτός από ασφάλεια, παρέχει και τη δυνατότητα εξαιτίας της λειτουργικότητάς της να διαμορφωθεί έτσι ο εσωτερικός χώρος, που να είναι προσιτός και επισκέψιμος.

Συνολικά η έκταση του χώρου που στεγάζεται η Αργώ -μέχρι να κατασκευαστεί το Θεματικό Πάρκο και ο νεόσoικος -στην ειδική αυτή τέντα είναι 800 τ.μ, αντί των 660 περίπου τ.μ που ήταν η προηγούμενη «πρόχειρη κατασκευή για την οποία η ΔΗΤΕΒ επιβαρύνθηκε συνολικά με ενοίκιο με το ποσό των 96.000 ευρώ, όταν η σημερινή κατασκευή κόστισε 56.000- ανήκει πλέον στη Δημοτική Τουριστική Επιχείρηση και θα αξιοποιηθεί αργότερα για άλλες χρήσεις από το Δήμο Βόλου.

«Μία εικόνα.. είναι χίλιες λέξεις» δήλωσε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης προσερχόμενος στο χώρο, όπου βρίσκονταν τα συνεργεία προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της μεταφοράς του σκάφους στον προστατευόμενο χώρο.
Δίνουμε σήμερα την απάντηση σε όσους έσπευσαν να υποβαθμίσουν μία προσπάθεια πολύ συντονισμένη, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τη στέγαση και την προστασία της Αργούς.
Χωρίς τυμπανοκρουσίες κάναμε αυτό που έπρεπε, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου και της ΔΗΤΕΒ, συμπλήρωσε ο κ. Αλ. Βούλγαρης, υπογραμμίζοντας και το οικονομικό όφελος της επιλογής αυτής, καθώς με διεθνή διαγωνισμό αγοράστηκε η ειδική τέντα, κόστισε πολύ λιγότερα από ό,τι η προηγούμενη κατασκευή, η οποία ήταν μισθωμένη, και μάλιστα λόγω των οφειλών που η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν φρόντισε να εξοφλήσει, απομακρύνθηκε από τον ιδιώτη που την είχε προμηθεύσει, με αποτέλεσμα να κατατεθεί και αγωγή εναντίον της ΔΗΤΕΒ.
«Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες», σχολίασε ο δήμαρχος, που ευχαρίστησε το προσωπικό και τα στελέχη της ΔΗΤΕΒ αλλά και των Τεχνικών Υπηρεσιών για την κοπιώδη προσπάθεια τόσων ημερών, ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος.

Ο κ. Βούλγαρης ανακοίνωσε ότι οι δημοτικές υπηρεσίες θα αναλάβουν τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, προκειμένου να δημιουργηθούν «πνεύμονες πρασίνου» σε όλη την έκταση γύρω από την ειδική κατασκευή, αλλά και υπαίθριος χώρος πάρκινγκ για τους επισκέπτες, ενώ αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της Αργούς ανέφερε ότι μετά τις συντηρήσεις που θα γίνουν, το καράβι θα «πέσει ξανά» στο νερό, συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των κωπηλατών.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
3
=