ΤΟΠΙΚΑ

Εφαγαν ακίνητο εκατομμυρίων!

εφαγαν-ακίνητο-εκατομμυρίων-113082
Με τα σιδερένια κομμάτια ενός αναξιοποίητου και πανάκριβου αλλά διαλυμένου πλέον κτηρίου, έμεινε… το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Η πρώην Υπερτοπική Αγορά Βόλου και Ιάσων Α.Ε. μεταγενέστερα, στη συνοικία της Νεάπολης, αποτελεί εδώ και χρόνια ένα κοστοβόρο οίκημα, έρμαιο στην αδυναμία φορέων να συνεννοηθούν επί 15 χρόνια για τη λειτουργία του, βρέθηκε προς… αξιοποίηση στα χέρια συμμοριών, που λυμαίνονται ακατάπαυστα ό,τι υπάρχει σε σίδερο και χαλκό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή
Τμήμα – τμήμα έκοβαν ανενόχλητοι τις προηγούμενες ημέρες, εφοδιασμένοι με ειδικές συσκευές και εργαλεία, τον μεταλλικό σκελετό του κτηρίου, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οροφή!
Και ενώ οι μέτοχοι της Ιάσων Α.Ε., με την πλειοψηφία να την κατέχει με 45% το Επιμελητήριο Μαγνησίας, χώρισαν τους δρόμους τους διαφωνώντας, μετά από σίριαλ διαπραγματεύσεων για την τύχη του κτηρίου που κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και παρέμεινε σε μακροχρόνια απραξία, τα αρπακτικά του χαλκού ένωσαν τις δυνάμεις τους για την εξαφάνισή του…
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου συνέλαβαν προχθές το βράδυ για απόπειρα κλοπής μεγάλης ποσότητας σιδήρου έναν 35χρονο ημεδαπό, ενώ αναζητείται ο συνεργός του, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε την άφιξη αστυνομικών εξαφανίστηκε μέσα στο σκοτάδι.
Ο 35χρονος μαζί με τον συνεργό του με τη χρήση κατάλληλων συσκευών και εργαλείων, αποκόλλησαν και τεμάχισαν σίδηρο βάρους 1 τόνου, αξίας 6.000 ευρώ που αποτελούσε το σκελετό της στέγης του κτηρίου.
Στην προσπάθειά τους να τον αφαιρέσουν, έγιναν αντιληπτοί και κατά τη διαφυγή τους ακινητοποιήθηκε ο 35χρονος από προστρέξαντες αστυνομικούς και συνελήφθη.
Ο 35χρονος ημεδαπός με την κατηγορία της απόπειρας κλοπής μεγάλης ποσότητας σιδήρου από τη στέγη του κτηρίου «πρώην Λαχαναγορά Δήμου Βόλου» οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.
Η ποσότητα σιδήρου αποδόθηκε στο δικαιούχο της, το Διευθυντή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενώ κατασχέθηκαν οι συσκευές κοπής σιδήρου (φιάλη οξυγόνου – προπανίου, οξυγονοκόλληση, καρότσι μεταφοράς κ.α.)
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

Αφημένο στην τύχη του

Σε δηλώσεις του χθες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τέλης Μπασδάνης ανέφερε ότι το ακίνητο βρίσκεται στον αέρα εξαιτίας του κενού διοίκησής του.
Πρόταση του Επιμελητηρίου είναι όλοι οι μέτοχοι να καταβάλουν το ποσό που αντιστοιχεί στον καθένα για την εξόφληση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, να συγκροτηθεί Δ.Σ. και να λάβει αποφάσεις για το ρημαγμένο πλέον κτήριο.
Στο μετοχικό σχήμα της εταιρίας συμμετέχουν το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Δήμος Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου, όμως, από τον περασμένο χειμώνα έχει επέλθει οριστική ρήξη μεταξύ τους, οδηγώντας σε αδιέξοδο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου