ΤΟΠΙΚΑ

Τα οικονομικά του Δήμου

τα-οικονομικά-του-δήμου-851206

Φαίνεται πως ορισμένοι έχουν επιλεκτική και ασθενική μνήμη ή εκστομίζουν «πυροτεχνήματα» που εκπορεύονται από ακρισία, όταν διατείνονται ότι ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν υπήρξε αντιπαράθεση για τα οικονομικά των Οργανισμών του Δήμου Βόλου. Είναι νωπές άλλωστε ακόμη οι αλήστου μνήμης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από λίγα χρόνια, που οδήγησαν στην αποπομπή του πρώην Προέδρου του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Γιάννη Τσιώλη και του Διευθυντή του ΚΟΔΒ Μάκη Ματσάγγου, καθώς και οι θυελλώδεις συνεδριάσεις που αφορούσαν στην αποπομπή του μαέστρου της Συμφωνικής Συμεών Κόγκαν.
Πάντα στον τομέα του πολιτισμού λοιπόν υπήρχαν προβλήματα στο Δήμο Βόλου. Τουλάχιστον τα δέκα τελευταία χρόνια. Πάντα υπήρχαν προβλήματα πληρωμών, αλλά και τριβές που αφορούσαν σε ζητήματα συνεργασιών όχι μόνον στον Καλλιτεχνικό, αλλά και στα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα, όπως το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., τη Συμφωνική και το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου. Προβλήματα οικονομικά, αν και όχι τόσο εμφανή, υπήρχαν όμως και σε άλλους Οργανισμούς. Στο ΔΙΕΚ, στο ΔΟΥΚ, στο ΔΕΟΒ, στη ΔΕΜΕΚΑΒ και στη ΔΗΤΕΒ. Είναι επίσης γνωστό ότι μία πλειάδα από συμπολίτες – επιστήμονες, γνωστούς στην κοινωνία του Βόλου, άντρες και γυναίκες, με σπουδές και μεταπτυχιακούς τίτλους στο εξωτερικό, έκαναν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στους παραπάνω Οργανισμούς του Δήμου Βόλου και στην πορεία εξαναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και να δραστηριοποιηθούν στη συνέχεια με επιτυχία, μέσα από δικά τους ιδιωτικά γραφεία που ασχολούνται με τα κοινοτικά προγράμματα, επειδή δεν μπορούσαν να είναι στο… περίμενε για να πάρουν το μηνιάτικό τους.
Η κατάσταση επομένως είχε εδώ και χρόνια «χτυπήσει» κόκκινο στα οικονομικά του Δήμου Βόλου. Μέχρι πέρυσι κάποιοι τους συντηρούσαν με… ασπιρίνες. Τώρα που η κατάσταση έφτασε στο αμήν, ήλθε η ώρα των αποφάσεων και της σκληρής πραγματικότητας. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Οι περικοπές είναι μονόδρομος, όσο η Πολιτεία δεν ακούει τις εκκλήσεις των ΟΤΑ για εκχώρηση όχι μόνον αρμοδιοτήτων αλλά και πόρων. Λάθος αποδέκτη επομένως έχουν οι όποιες διαμαρτυρίες και ενστάσεις που ακούγονται τις τελευταίες μέρες…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου