ΤΟΠΙΚΑ

Πανέτοιμη για τον χειμώνα η Αλόννησος

πανέτοιμη-για-τον-χειμώνα-η-αλόννησος-113196

Σε φάση ετοιμότητας βρίσκεται ο Δήμος Αλοννήσου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε ενδεχόμενη «επέλαση» ακραίων καιρικών φαινομένων στην διάρκεια του χειμώνα. Από την πλευρά του Δήμου έχουν προηγηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες περιλαμβάνουν καθαρισμό των φρεατίων του νησιού και μια σειρά ακόμη πρωτοβουλιών, ενόψει του χειμώνα, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε ετοιμότητα τόσο το έμψυχο δυναμικό, όσο και τα διαθέσιμα μηχανήματα.

Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν στην διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του τοπικού συντονιστικού οργάνου, που είχε ως επίκεντρο την προετοιμασία ενόψει του χειμώνα. Παρόντες στην χθεσινή σύσκεψη ήταν ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, στελέχη του Δήμου, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου και του Φορέα Διαχείρισης Θαλάσσιου Πάρκου.

Στο μεταξύ, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα έργα υποδομών που θα πραγματοποιηθούν στο νησί και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η δημιουργία δικτύων αποχέτευσης ομβρίων στους οικισμούς Βότση και Καλαμάκια. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνεται στο ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του Δήμου Αλοννήσου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το επιχειρησιακό πρόγραμμα χωρικής ενότητας «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου» 2007-2013. Σύμφωνα με την φιλοσοφία των προτάσεων που έχουν κατατεθεί, το υποβαλλόμενο Σχέδιο «Παρεμβάσεις για την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της Αλοννήσου» αναμένεται να ενισχύσει τα φυσικά και επίκτητα πλεονεκτήματα της περιοχής και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για τη βιώσιμη τοπική οικονομία και ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό και με την ίδια φιλοσοφία, προωθούνται έργα και υποδομές όπως το δίκτυο ομβρίων στις δύο προαναφερθείσες περιοχές.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου