ΤΟΠΙΚΑ

Τα φορτηγά κινούνταν με πετρέλαιο θέρμανσης…

τα-φορτηγά-κινούνταν-με-πετρέλαιο-θέρ-851206

Συνελήφθησαν από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) στο Βόλο ιδιοκτήτες φορτηγών, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν για την κίνηση των Δημοσίας Χρήσεως φορτηγών αυτοκινήτων τους πετρέλαιο θέρμανσης αντί για πετρέλαιο θέρμανσης. Εις βάρος των παραβατών σχηματίστηκε φάκελος, ο οποίος και απεστάλη στις συναρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των ποινικών διώξεων, καθώς και των προβλεπόμενων από το νόμο διοικητικών κυρώσεων. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν τις επόμενες μέρες από την αρμόδια Διεύθυνση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Εξάλλου ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα από συνεργεία της Διεύθυνσης Εμπορίου οι έλεγχοι στις αντλίες των πρατηρίων υγρών καυσίμων σε ολόκληρο το νομό, καθώς και των βυτιοφόρων οχημάτων δημοσίας χρήσεως, τα οποία μεταφέρουν το πετρέλαιο θέρμανσης με ιδιόκτητα οχήματα των πρατηριούχων για εξυπηρέτηση των οικιακών τους καταναλωτών. Οι έλεγχοι οι οποίοι βάσει του Νόμου πρέπει να γίνονται σε όλα τα Μέτρα και Σταθμά κατά το χρονικό διάστημα από 1η Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου, ξεκίνησαν για τις αντλίες των πρατηρίων υγρών καυσίμων στις Βόρειες Σποράδες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, χωρίς να βρεθεί κάτι επιλήψιμο εις βάρος των πρατηριούχων.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Νόμος 1401/83) ασκείται ποινική δίωξη στους ιδιοκτήτες, όταν διαπιστώνεται ελλιπής στάθμιση, η οποία παρεκκλίνει από το φυσιολογικό βάρος σε ποσοστό +/- 5ο/οο, καθώς και διοικητικό πρόστιμο το οποίο κυμαίνεται από 793 – 293.417 ευρώ.
Οι έλεγχοι στις αντλίες των πρατηρίων υγρών καυσίμων, που σε ολόκληρο το Νομό φτάνουν τα 180 περίπου, αποπερατώνονται τις επόμενες μέρες, ενώ σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται οι έλεγχοι και στα βυτιοφόρα των οχημάτων υγρών καυσίμων, καθώς πολλά από αυτά έχουν ήδη ελεγχθεί στις νέες εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Εμπορίου στην οδό Γαζή και Γαμβέτα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου