ΤΟΠΙΚΑ

Ο μαχαιροβγάλτης ήταν ανάπηρος…

ο-μαχαιροβγάλτης-ήταν-ανάπηρος-113287
Εντονα απασχόλησαν χθες τους διαδρόμους των Δικαστηρίων Βόλου λεπτομέρειες πίσω από την υπόθεση, η οποία συγκλόνισε την πόλη, για την επικίνδυνη επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε 52χρονος Βολιώτης, θύμα απόπειρας ληστείας, ενώ βάδιζε βραδινές ώρες της περασμένης Τρίτης στην οδό Γιάννη Δήμου.
Ο 52χρονος λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του, όταν το στιλέτο που κρατούσε ο δράστης καρφώθηκε στο λαιμό του και σε σημείο που για χιλιοστά θα μπορούσε να κόψει τραγικά και άδικα το νήμα της ζωής του. Η απόπειρα ληστείας, καθώς ο δράστης τράπηκε σε φυγή μετά από συμπλοκή του με τον παθόντα, εξιχνιάστηκε άμεσα από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Εντοπίστηκε σε κοντινό δρόμο από το σημείο της αιματηρής επίθεσης και συνελήφθη.
Επρόκειτο για έναν 47χρονο Βολιώτη, ο οποίος είναι κουτσός… Σύμφωνα με πληροφορίες τους τελευταίους μήνες κόπηκε η αναπηρική σύνταξη που λάμβανε. Το γεγονός ότι χτύπησε στα «τυφλά», καθώς επέλεξε το θύμα του χωρίς να γνωρίζει εάν είχε χρήματα πάνω του, οι κινήσεις του, ακόμη και η ολοπρόσωπη κουκούλα που χρησιμοποίησε για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του με σήμα τον Miki Mouse (!) δείχνουν ότι επρόκειτο για ερασιτέχνη.
Χθες, μετά την απολογία του στον Ανακριτή Βόλου κρίθηκε προφυλακιστέος. Ενώ, όμως, παρέμενε φρουρούμενος στα Δικαστήρια, αναμένοντας την απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, ξέσπασε σε δυνατά κλάματα, δείχνοντας μετανιωμένος. Κανείς, όμως, δεν μπορούσε να πιστέψει το σοβαρό περιστατικό βίας στο οποίο πρωταγωνίστησε ο 47χρονος, ο οποίος ακόμη και αν βρέθηκε, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, σε κατάσταση ανέχειας, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ενός συνανθρώπου του.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου