ΤΟΠΙΚΑ

Τραυματισμός μαθητή από συμπλοκή

τραυματισμός-μαθητή-από-συμπλοκή-851206

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ μαθητών σε λύκειο της Νέας Ιωνίας σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι με την εμπλοκή εξωσχολικών. Αποτέλεσμα της σύρραξης, η οποία σημειώθηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων συμμαθητών τους, ήταν ο ένας από τους συμπλεκόμενους μαθητές να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ στο σημείο έσπευσε και περιπολικό της Αστυνομίας.
Ο διευθυντής πάντως του σχολείου ανέφερε ότι θεωρεί το θέμα εσωτερικό, ήδη έχει τιμωρήσει τους δύο μαθητές με αποβολή, ενώ το συμβάν θα τεθεί προς συζήτηση και στο σύλλογο καθηγητών, προκειμένου να υπάρξει πιθανόν και νέα τιμωρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε προχθές Τρίτη στη 1 περίπου το μεσημέρι, όταν οι δύο μαθητές, ο ένας κατά πληροφορίες με αλλοδαπή υπηκοότητα, ήρθαν στα χέρια. Αμέσως μετά το επεισόδιο ο αλλοδαπός μαθητής ειδοποίησε τον αδελφό του, ο οποίος προσήλθε στο σχολείο κρατώντας ένα καδρόνι στα χέρια του και επιτέθηκε στον άλλον μαθητή με τον οποίο είχε καυγαδίσει. Με το καδρόνι άρχισα να τον χτυπά σε διάφορα σημεία του σώματός του, καθώς και στο κεφάλι.
Μαθητές που έσπευσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, δέχθηκαν την επίθεση του «τσαμπουκαλή» αδελφού και ακολούθησε ακόμη μεγαλύτερη συμπλοκή. Ο «αδελφός» στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, ενώ στο σημείο έσπευσε περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας.
Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον τραυματισμένο μαθητή στο Νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Με απόφαση του διευθυντή του λυκείου στους δύο μαθητές δόθηκε από μονοήμερη αποβολή, ενώ σήμερα συνεδριάζει ο Σύλλογος Καθηγητών, ο οποίος και θα εξετάσει το ενδεχόμενο της δια παντός αποβολής τους, από το σχολείο.
Χθες πάντως περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Ιωνίας περιπολούσε στο χώρο, καθώς ο αλλοδαπός μαθητής είχε απειλήσει τον συμμαθητή του με τον οποίο είχαν καυγαδίσει «ότι θα τα πούμε αύριο (σ.σ. χθες) την ίδια ώρα». Ωστόσο χθες δεν σημειώθηκε καμία συνέχεια του επεισοδίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου