ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλία για το Σκοπευτήριο Ριζομύλου

πρωτοβουλία-για-το-σκοπευτήριο-ριζομ-113511

Με πρωτοβουλία των μελών του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Ηλία Ξηρακιά και Κλεοπάτρας Παιδοπούλου αναβλήθηκε η συζήτηση του θέματος έγκρισης πολεοδομικών όρων κατασκευής μικρού σκοπευτηρίου στο παλιό σκουπιδότοπο της Ν. Αγχιάλου. Όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους τα δύο μέλη του Συμβουλίου, όταν υπάρχει το ημιτελές του Ριζομύλου προκειμένου να αναληφθούν νέες πρωτοβουλίες τώρα που ψηφίζεται νόμος που μεταφέρει στην ΤΑ και την Περιφέρεια εκτάσεις και υποδομές του κράτους, είναι οξύμωρο ως περιοχή να προχωράμε σε νέα εγκατάσταση.

Είναι λυπηρό, τονίζουν οι κ. Ξηρακιάς και Παιδοπούλου, σε μια εποχή οικονομικής κρίσης να απαξιώνουμε εγκαταστάσεις που πληρώθηκαν από τον Έλληνα φορολογούμενο.

Όπως είναι γνωστό στην περιοχή του Ριζομύλου δαπανήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) μέσω της τ. Νομαρχίας Μαγνησίας περίπου ένα εκ. ευρώ για να κατασκευαστεί ένα έργο το οποίο παραμένει ημιτελές από το 2004 μέχρι σήμερα, εγκαταλειμμένο στη φθορά των καιρικών συνθηκών και της αχρησίας.

Η τέως Νομαρχία στο πλαίσιο των Μεσογειακών Αγώνων, που ποτέ δεν έγιναν, είχε καταγράψει και είχε υποβάλει σχετικό φάκελο με τις πρόσθετες εργασίας και τις προμήθειες του εξοπλισμού που απαιτούνταν, σε συνεργασία με την Σκοπευτική Ομοσπονδία. Ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωαννίδης που συμπτωματικά είναι ο ίδιος και σήμερα υποσχέθηκε ότι το έργο πλέον θα ολοκληρωνόταν στο πλαίσιο της φιλοξενίας των Αγώνων, που μόλις είχαν αναληφθεί από Βόλο – Λάρισα, οι οποίοι βέβαια ποτέ δεν έγιναν.

Ο Κυνηγητικός Σύλλογος Βόλου ενδιαφέρθηκε να κατασκευάσει, εξ ιδίων πόρων, μικρό παρόμοιο σκοπευτήριο (πήλινου στόχου), για τα μέλη του και τη διοργάνωση πανελλήνιων συναντήσεων κυνηγών.

Ο τ. Δήμος Ν. Αγχιάλου παραχώρησε για το λόγο αυτό στο Σύλλογο δημοτική έκταση για 25 χρόνια με 500 ευρώ το χρόνο.

Δυστυχώς οι συζητήσεις με το Δήμο Κάρλας και μετέπειτα Ρήγα Φεραίου δεν καρποφόρησαν και ήδη ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες έκδοσης αδειών για την υλοποίηση του έργου.

Σήμερα που η χώρα μαστίζεται από την οικονομική κρίση, τα δύο μέλη του Συμβουλίου σημειώνουν την ανάγκη να ενώσουμε όλοι τις τοπικές δυνάμεις και να ολοκληρώσουμε την ημιτελή υποδομή του Ριζομύλου, η οποία μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της περιοχής. Δεν υπάρχει σήμερα άλλο σκοπευτήριο με προδιαγραφές για την οργάνωση αγώνων. Το Σκοπευτήριο του Μαρκόπουλου Αττικής όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί έχει παραχωρηθεί στην Αστυνομία για την κάλυψη των αναγκών της. Έχουν δαπανηθεί ήδη τόσα χρήματα τα οποία δεν θα αξιοποιηθούν ποτέ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου