ΤΟΠΙΚΑ

Εκτός εντατικής μονάδας θεραπείας ο Αρχιεπίσκοπος

εκτός-εντατικής-μονάδας-θεραπείας-ο-α-851206

Τα αποτελέσματα της βιοψίας αναμένει ο Δρ Ανδρέας Τζάκης προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που αφορά στην θεραπεία του Αρχιεπισκόπου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, ο κορυφαίος επιστήμονας θα προτείνει στον κ. Χριστόδουλο να παραμείνει στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα να μεταβεί στο Μεμόριαλ της Ν.Υόρκης, όπου θα ξεκινήσουν οι χημειοεμβολές.
Ωστόσο, δεν έχει αποκλειστεί και η περίπτωση επιστροφής στην Ελλάδα.
Από μονάδα εντατικής θεραπείας, ο αρχιεπίσκοπος μεταφέρθηκε σε δωμάτιο του νοσοκομείου «Τζάκσον Μεμόριαλ» στο Μαϊάμι. Σύμφωνα με τον ιατρό, Ανδρέα Τζάκη, η μετεγχειρητική κατάστασή του εξελίσσεται ικανοποιητικά.
Σε δηλώσεις του νωρίτερα στους δημοσιογράφους, ο δρ. Τζάκης υπεραμύνθηκε ξανά της επιλογής για τη μεταμόσχευση, τονίζοντας ότι ήταν «η μόνη σωστή και ενδεικνυόμενη» εκείνη την στιγμή, συμπληρώνοντας ότι «αυτές δεν είναι εύκολες αποφάσεις».
Η μετεγχειρητική κατάστασή του εξελίσσεται ικανοποιητικά, τόνισε ο δρ. Τζάκης, ο οποίος επανέλαβε ότι η μεταμόσχευση ήταν η «μόνη δυνατή επιλογή» που υπήρχε, μιλώντας αναλυτικά για τα όσα συνέβησαν στο χειρουργείο, με την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί τελικά η μεταμόσχευση λόγω μεταστάσεων στην περιτοναϊκή κοιλότητα.
Όπως ανέφερε, όταν υπάρξουν όλα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και βιοψιών θα ενημερωθεί ο ασθενής σε τι είδους θεραπείες θα μπορεί να υποβληθεί.
Κοντά στον Αρχιεπίσκοπο βρίσκονται στενοί του συνεργάτες.
Σχετικά με την κάλυψη του θέματος της υγείας του Αρχιεπισκόπου, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, έδωσε οδηγίες προς το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, προκειμένου τα αρμόδια θεσμικά όργανα των γιατρών να προβούν σε αυστηρές συστάσεις προς τα μέλη τους, ώστε κανείς γιατρός να προβαίνει σε δηλώσεις, που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση, αντιπαλότητες και να απομειώσουν την αξιοπιστία του ιατρικού κόσμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου