ΤΟΠΙΚΑ

Eκστρατεία καθαριότητας στη Γορίτσα

eκστρατεία-καθαριότητας-στη-γορίτσα-851206

Εκστρατεία Καθαριότητας της Γορίτσας θα πραγματοποιήσουν η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, με σεβασμό στο περιβάλλον, την ερχόμενη Κυριακή 14 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
Όλη η οδηγική δύναμη του Τοπικού Τμήματος Βόλου, από τα πιο μικρά του μέλη του, «τα Λοτέρια», τα «Πουλιά», οι «Οδηγοί» και οι «Μεγάλοι Οδηγοί» με τα στελέχη τους και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και της Ομάδας Συνεργασίας Παλαιών Οδηγών μαζί με συνεργείο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου θα αναλάβουν να καθαρίσουν το λόφο της Γορίτσας, δείχνοντας έτσι έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τη φύση και την ανάγκη να διαμορφωθεί περιβαλλοντική συνείδηση σε όλους τους πολίτες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η οδηγική δύναμη του Τοπικού Τμήματος από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού με περίπου 100 παιδιά θα χωριστεί σε δύο ομάδες.
Η μία ομάδα θα αναλάβει τον καθαρισμό από Γορίτσα μέχρι το ύψος του εργοστασίου της ΑΓΕΤ και η δεύτερη ομάδα από το Κολυμβητήριο μέχρι και το Λόφο της Γορίτσας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Βαγγέλης Καπούλας έχει ήδη προγραμματίσει να διατεθούν στις δύο ομάδες γάντια και σακούλες απορριμμάτων, ενώ επίσης θα διανεμηθούν φυλλάδια για την προστασία του περιβάλλοντος και την διατήρηση της καθαριότητας στους κοινόχρηστους χώρους αλλά και στους πνεύμονες πρασίνου.

Από την Υπηρεσία Καθαριότητας εξάλλου θα διατεθεί επίσης ένα απορριμματοφόρο με έναν εργάτη που θα βοηθήσουν για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ιδιαίτερα σημαντική επίσης είναι η συνδρομή του Αστικού ΚΤΕΛ, που μετά από συνεννόηση με τον κ. Βαγγέλη Καπούλα θα αναλάβει να μεταφέρει τα μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στο χώρο που θα εξελιχθεί η πρωτοβουλία καθαριότητας της Γορίτσας.

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας, επισήμανε με αφορμή την πρωτοβουλία αυτή ο αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Καπούλας, γι’ αυτό και θα πρέπει όλοι οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, να ευαισθητοποιηθούμε, ώστε να συνδράμουμε ο καθένας από την πλευρά του για να διατηρήσουμε, όσο μπορούμε, τη φύση ανέπαφη από σκουπίδια.
Ο Λόφος της Γορίτσας αποτελεί έναν από τους πολυτιμότερους πνεύμονες πρασίνου στο Βόλο και έχουμε όλοι χρέος να τον προστατεύσουμε».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου