ΤΟΠΙΚΑ

Aπεβίωσε ο Γιάννης Αμοιρόγλου

aπεβίωσε-ο-γιάννης-αμοιρόγλου-114741

Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία το άγγελμα του θανάτου του πρώην προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γιάννη Αμοιρόγλου.

Ο Γιάννης Αμοιρόγλου διετέλεσε πρόεδρος στον Επιμελητήριο 16 ολόκληρα χρόνια, από το 1988 μέχρι και το 1999 (από την συγχώνευση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Βόλου με το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Βόλου), εκπρόσωπος των Ελληνικών Επιμελητηρίων, μέλος της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής των Ευρωεπιμελητηρίων, μέλος της Επιτροπής Μεταφορών των Ευρωεπιμελητηρίων, της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων των Ευρωεπιμελητηρίων, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην ASCAME (Μεσογειακή Ένωση Παραλιμανίων Επιμελητηρίων) στην οποία εκπροσωπούν την Ελλάδα τα Επιμελητήρια Μαγνησίας, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της Κεντρικής Ένωσης Ελληνικών Επιμελητηρίων σε Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Επιτροπές αντιμετώπισης των εκάστοτε επίκαιρων θεμάτων. Από το 1955 μέχρι το 1974 διατέλεσε επίσης πρόεδρος του Γ.Σ.Β. H NIKH, ενώ το 1957 ήταν μέλος και Γενικός Γραμματέας Ροταριανού Ομίλου Βόλου στην περίοδο 1963-1970.
Επίσης θήτευσε ως Πρόεδρος μέχρι το 1998 του Πιστωτικού Συνεταιρισμού Ν. Μαγνησίας ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΗ ΠΙΣΤΗ, ενώ από το 1994 – 2000 πρόεδρος του ΔΕΚΑΜΜ, ενώ το 1994 ήταν υποψήφιος Νομάρχης Μαγνησίας και υπηρέτησε το θεσμό ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
“Με μία δραχμή μπήκα στο Επιμελητήριο, με μία δραχμή έφυγα. Δεν χρωστάω σε κανέναν” συνήθιζε να λέει ο ίδιος, που τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Αθήνα όπου και άφησε την τελευταία του πνοή προχθές.

Είχε αποφοιτήσει από το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών και Θεσσαλονίκης και της Α.Σ.Ο.Ε.Ε., γνώστης της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας.

Παντρεμένος με την Μαίρη, κόρη του γιατρού (παθολόγου – καρδιολόγου) Μιχ. Δασκαλάκη. Καπνέμπορος, συνεχιστής της πατρικής επιχείρησης από το 1950 και μέχρι το 1974. Από το 1958 έως το 2008, έμπορος και εμπορικός αντιπρόσωπος βιομηχανικών και γεωργικών ειδών και ανταλλακτικών.

Επί προεδρίας του, από το 1957 έως το 1974 στη ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, έφερε το μπάσκετ στο Βόλο ιδρύοντας την ομάδα της ΝΙΚΗΣ, “από αγάπη και με άλλη αντίληψη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό λόγω βιωμάτων, λόγω σπουδών. Έφυγα από τον Σύλλογο λέγοντάς τους ότι δεν είχα τη διάθεση να τσιμπήσω, αλλά ούτε και να κρατάω τον ταβά με τα κουλούρια για να τα τρώνε άλλοι”. Η κηδεία του έγινε χθες στην Αθήνα. Το Επιμελητήριο Μαγνησία εξέδωσε ψήφισμα με αφορμή το θάνατό του.

Συλλυπητήρια
ανακοίνωση
Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου πενθεί για τον θάνατο του Γιάννη Αμοιρόγλου, του προέδρου που συνέδεσε το όνομα του με τις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας και την Α’ Εθνική και εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου