ΤΟΠΙΚΑ

Πότε θα παραδοθεί το Βιοτεχνικό Πάρκο;

πότε-θα-παραδοθεί-το-βιοτεχνικό-πάρκο-851206

Τα οριστικά σχέδια και το τελικό χρονοδιάγραμμα παράδοσης του Βιοτεχνικού Πάρκου ζήτησε να παρουσιαστεί άμεσα από τους εκπροσώπους της ΕΤΒΑ-ΒΙ,ΠΕ η αντινομάρχης Βιομηχανίας Εύη Αδαμάκη.

Ζήτημα προς διερεύνηση και για το οποίο θα αναμένει άμεσα απάντηση είναι πιθανές δυνατότητες της Β’ Βιομηχανικής Περιοχής να επεκτείνει τα όριά της, καθώς τα διαθέσιμα οικόπεδα είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα, με αποτέλεσμα σχέδια επενδύσεων να μην μπορούν να υλοποιηθούν.
Σε συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος και Θεσσαλίας Εύδοξο Πετρίδη και τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κουτσιάφτη, η κ. Αδαμάκη έθεσε για άλλη μια φορά εκκρεμότητες σχετικά με τη λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου, καθώς και των Βιομηχανικών Περιοχών.
Στην τέταρτη κατά σειρά συνάντηση που έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα με στελέχη της Εταιρίας, η κ. Αδαμάκη ζήτησε να παρουσιαστεί άμεσα το τελικό χρονοδιάγραμμα παράδοσης του ΒΙΟΠΑ.
Τα στελέχη της εταιρίας ενημέρωσαν ότι το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν με την παραχώρηση ιδιόκτητων οικοπέδων ξεπεράστηκε και ότι σύντομα θα είναι σε θέση να γνωστοποιήσουν τα οριστικά σχέδια.
Στο μεταξύ, νομοθετικό κενό παρατηρείται σε ό,τι αφορά στις άδειες που καλούνται να εξασφαλίσουν οι επαγγελματίες και βιοτέχνες που επιθυμούν να εγκαταστήσουν την επιχείρησή τους στο Βιοτεχνικό Πάρκο.
Σύμφωνα με την κ. Αδαμάκη, ενώ για όλες τις Βιομηχανικές Περιοχές απαιτείται μόνο άδεια λειτουργίας, για το Βιοτεχνικό Πάρκο το νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει επιπλέον την έκδοση άδειας εγκαταστάσεις.
Η ενημέρωση που είχε στη διάρκεια της συνάντησης ήταν ότι η ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ «κυνηγάει» το θέμα και έχει διαρκείς επαφές με το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε σύντομα να ψηφιστεί τροποποίηση.
Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν τα συνεργεία αυτοκινήτων θα μπορέσουν να εγκατασταθούν στο Βιοτεχνικό Πάρκο. Τα στελέχη της εταιρίας ενημέρωσαν ότι συνεχίζουν να αναζητούν απαντήσεις μέσα από τις νομικές τους υπηρεσίες.

Εκκρεμότητες για τις ΒΙ.ΠΕ.
Ζητήματα που έθεσε υπόψη των προϊσταμένων η αντινομάρχης Βιομηχανίας ήταν για την Α’ ΒΙ.ΠΕ η δεντροφύτευση και η οριοθέτηση από τη Λαρίσης, καθώς και τις αντίστοιχες εργασίες που υπολείπονται για τη Β’ ΒΙ.ΠΕ. Επιπρόσθετο ζήτημα και ιδιαίτερα σημαντικό για τη Β’ Βιομηχανική Περιοχή είναι η απαγόρευση κτηνοτροφικών χρήσεων στα όριά της, μετά και το σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα με τα αυξημένα επίπεδα διοξινών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου