ΤΟΠΙΚΑ

Στο ίδιο τραπέζι Βόλος και Νέα Ιωνία

στο-ίδιο-τραπέζι-βόλος-και-νέα-ιωνία-851206

Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, Ρυθμιστικό και Κτηματολόγιο περιλαμβάνονταν στην ατζέντα της συζήτησης που είχαν χθες σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, οι δήμαρχοι Νέας Ιωνίας και Βόλου, καθώς και στελέχη των δύο δημοτικών αρχών.

Ειδικότερα οι κ. κ. Αλ. Βούλγαρης και Π. Μαβίδης, οι Αντιδήμαρχοι Δημ. Δερβένης, Φ. Λαμπρινίδης και Γ. Καουνάς, ο Διευθυντής Προγραμματισμού του Δήμου Ν. Ιωνίας κ. Στ. Νικηφόρου και η κ. Μαρία Μπλήτα από την υπηρεσία Προγραμματισμού του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων εργασίας που εγκαινίασαν από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους, συζήτησαν για μια σειρά θεμάτων, τα οποία έχουν αποφασίσει να αντιμετωπίσουν από κοινού σε συνεργασία και με τους όμορους Δήμους.
Τα παραπάνω ζητήματα θα αναλυθούν σε δημόσιο διάλογο που ανοίγει άμεσα με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου και την ενεργό συμμετοχή του Δήμου Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο της διαδικασίας για την εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης του Βόλου.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Νέας Ιωνίας έχει ήδη έτοιμο το Στρατηγικό Σχέδιο 2007-2013, το οποίο έχει ψηφιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ έχει προχωρήσει τις διαδικασίες διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία, με αφορμή της ένταξή του σε ευρωπαϊκά δίκτυα.
Στο επίκεντρο του διαλόγου θα τεθούν ζητήματα που αφορούν στους τομείς των μεταφορών και συγκοινωνιών, τον χωροταξικό σχεδιασμό κ.α. Μάλιστα οι δύο Δήμοι εξετάζουν το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης μιας ημερίδας, στην οποία θα συζητηθούν θέματα χωροταξικά και θεσμικά, όπως π.χ. η ενοποίηση του Πολεοδομικού Συγκροτήματος στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης που προωθείται από την κυβέρνηση.
Στη συνάντηση, που διήρκεσε πάνω από δυο ώρες, συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα συνεργασίας των δύο Δήμων ενόψει της Δ’ προγραμματικής περιόδου, στο πλαίσιο της οποίας εκφράστηκε η βούληση των δυο πλευρών να προχωρήσουν σε κατάθεση κοινών προτάσεων, αξιοποιώντας και την ανάλογη εμπειρία από την υλοποίηση του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, πάντα με κριτήριο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διεκδίκηση πόρων από το Δ΄ Κ.Π.Σ.
Τέλος, συμφωνήθηκαν τα περαιτέρω βήματα συνεργασίας στους τομείς της καθαριότητας και του πρασίνου, σε θέματα της ΔΕΥΑΜΒ και τη διανομή συσσιτίου στους απόρους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου