ΤΟΠΙΚΑ

Παρεμβάσεις για τυποποίηση προϊόντων ΑΓΕΤ

παρεμβάσεις-για-τυποποίηση-προϊόντω-115836

Το εργοστάσιο Βόλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής υλοποίησε πρόσφατα λειτουργικές παρεμβάσεις σε υφιστάμενες υποδομές διακίνησης προϊόντων, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες και απαιτήσεις για εξαγωγή σακευμένου τσιμέντου στην αγορά της Αλγερίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπο της εταιρείας, αξιοποιήθηκαν οι δυνατότητες των εγκαταστάσεων του, ώστε να καλύψει αγορές του εξωτερικού που παραδοσιακά εξάγει χύδην τσιμένο.

Οι παρεμβάσεις αφορούν σε συστήματα μεταφοράς και φόρτωσης σακευμένων προϊόντων και βελτιώνουν την εσωτερική διακίνηση και το ρυθμό φόρτωσης στα πλοία. Επίσης χρησιμοποιείται ειδική συσκευασία μεταφοράς (slings), η οποία διευκολύνει την ασφαλή μεταφορά μεγάλων όγκων σακευμένου τσιμέντου στο λιμάνι, διασφαλίζει τις υψηλές προδιαγραφές που απαιτεί η διακίνησή του και ικανοποιεί τις απαιτήσεις της αγοράς της Αλγερίας.

Οι επεμβάσεις αυτές ύψους 135.000 χιλιάδων ευρώ έχουν οδηγήσει σε αύξηση κατά 50% της δυναμικότητας της συγκεκριμένης μεταφορικής διάταξης.

Η διείσδυση σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως της Αλγερίας, η οποία παρουσιάζει ανοδική τάση και η ενίσχυση της δραστηριότητας της ΑΓΕΤ Ηρακλής σε άλλες παραδοσιακές της αγορές, όπως της Β. Αφρικής, σε συνδυασμό με μέτρα που λαμβάνει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια για τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους και τη βελτιστοποίηση των παραγωγικών, εφοδιαστικών και διοικητικών λειτουργιών, στοχεύουν να αντισταθμίσουν εν μέρει τις επιπτώσεις από την εντεινόμενη ύφεση, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στην εγχώρια αγορά.

Το πρώτο εξάμηνο του 2012 το ποσοστό συμμετοχής των εξαγωγών επί του συνολικού όγκου πωλήσεων είναι αυξημένο κατά 28% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ert.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου