ΤΟΠΙΚΑ

Από την αναβολή… στο σκαμνί

από-την-αναβολή-στο-σκαμνί-851206

Δεύτερη περίπτωση γιατρού που εξέδωσε βεβαίωση ασθενείας σε ιδιώτη, προκειμένου να αναβάλει την εκδίκαση υπόθεσής του στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, εντόπισε η Εισαγγελία Βόλου την περασμένη Δευτέρα.
Ειδικότερα ο κατηγορούμενος εμφάνισε στο δικαστήριο βεβαίωση ιατρού καρδιολόγου, με την οποία ανάφερε ότι έχει προσβληθεί από γαστρεντερίτιδα και θα πρέπει να παραμείνει κλινήρης για τρεις ημέρες. Ο Εισαγγελέας της έδρας ωστόσο διαπίστωσε στο φάκελο της δικογραφίας ότι ο ίδιος κατηγορούμενος είχε προ εξαμήνου καταθέσει ανάλογη βεβαίωση για ασθένεια, που είχε εκδοθεί από τον ίδιο γιατρό και είχε πετύχει την αναβολή της δίκης του.
Ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή στην Αστυνομία να προχωρήσει στη σύλληψη του γιατρού και του ιδιώτη, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία και αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Σε βάρος του γιατρού ασκήθηκε δίωξη για έκδοση ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης, ενώ σε βάρος του κατηγορούμενου ασκήθηκε νέα δίωξη για ηθική αυτουργία στην έκδοση της ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.
Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες κατηγορούμενος από τον Αλμυρό ήταν να παρουσιαστεί σε δίκη του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ωστόσο παρουσίασε ιατρική βεβαίωση ότι ήταν κλινήρης στο σπίτι του λόγω ασθένειας.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου ωστόσο ζήτησε από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Αλμυρού να ελέγξουν αν όντως ίσχυε η βεβαίωση και, όπως διαπίστωσαν στην συνέχεια, ο ασθενής μόνο κλινήρης δεν ήταν. Αμέσως ο Εισαγγελέας ζήτησε την σύλληψη τόσο του κατηγορούμενου, όσο και του γιατρού που εξέδωσε την βεβαίωση, και οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιόν του προχθές το απόγευμα.
Σε βάρος του ιδιώτη γιατρού ασκήθηκε δίωξη για έκδοση ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης, ενώ σε βάρος του κατηγορούμενου ασκήθηκε νέα δίωξη για ηθική αυτουργία στην έκδοση της ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης. Οι δύο συλληφθέντες παραπέμπονται να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ενώ μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους αφέθηκαν ελεύθεροι.
Σημειώνεται, ότι σε αρκετές των περιπτώσεων κατηγορούμενοι ή μάρτυρες δικών παρουσιάζουν ιατρικές βεβαιώσεις στα ποινικά δικαστήρια, προκειμένου να ζητήσουν αναβολή εκδίκασης της υποθέσεως τους.
Ωστόσο, όπως αφήνεται να εννοηθεί από την Εισαγγελία Βόλου, οι όποιες ιατρικές γνωματεύσεις και βεβαιώσεις κατατίθενται στα δικαστήρια, θα ελέγχονται αν είναι γνήσιες ή πλαστές, με τις ανάλογες συνέπειες που προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα.
Ηδη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέας Ζήσης έδωσε εντολή να διερευνώνται από τα δικαστήρια τα αιτήματα αναβολής λόγω ασθενείας και στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται παρατυπία να εφαρμόζεται ο Νόμος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου