ΤΟΠΙΚΑ

Σύλλογος κατά διοικητή Νοσοκομείου για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης

σύλλογος-κατά-διοικητή-νοσοκομείου-γ-116070

Για μεθοδεύσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Αρ. Ζαχαρόπουλου, κατά της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Φουλης Τσιώμου, κάνει λόγο το Δ.Σ. του Συλλόγου σε σχετικό έγγραφο που έστειλε στην 5η ΥΠΕ. Του επισημαίνει επίσης ότι δεν πρόκειται με τέτοια «τεχνάσματα» να καμφθεί η αγωνιστική δράση του συλλόγου και κατ’ επέκταση των εργαζομένων.

Όπως αναφέρει στο έγγραφό του, ο διοικητής μη αποδεχόμενος την κριτική προβαίνει σε μεθοδεύσεις κατά συνδικαλιστών, με πρώτο τον Λεων. Αναστασίου, πρώην πρόεδρο του Συλλόγου και τώρα τη Φούλη Τσιώμου.

«Βέβαια αυτή τη φορά απέφυγε να κατασκευάσει ανύπαρκτα παραπτώματα και προσέφυγε σε ένα απίθανης έμπνευσης τέχνασμα. Για να την ταλαιπωρήσει και να της βάλει προσκόμματα στην συνδικαλιστική της δράση εμπνεύστηκε την επανατοποθέτηση προϊσταμένων, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος και αιτία και χωρίς να ενδιαφέρεται καν για τις συνέπειες στη λειτουργία σημαντικών τμημάτων του νοσοκομείου (π.χ.κεντρική αποστείρωση, εξωτερικά ιατρεία)», διευκρινίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων.

Και μάλιστα εκτιμά ότι είναι προφανέστατη η πρόθεσή του να πλήξει τη συνδικαλιστική της δράση, καθώς προχώρησε στην ανακατανομή, που αφορά όμως μόνο δύο προϊσταμένες (η μία η κ. Τσιώμου) κι όχι όλων των νοσηλευτικών τμημάτων.

«Τον ενημερώνουμε ότι παρά την όποια πρόσκαιρη ταλαιπωρία μπορεί να προκύψει από αυτήν την απόφασή του δεν μπορεί να καμφθεί η αγωνιστική μας διάθεση γιατί το δικαίωμα να μιλάμε και να σκεφτόμαστε ελεύθερα το έχουμε κατακτήσει με την καθαρότητά μας, την εργατικότητα μας και τον επαγγελματισμό μας, τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον, σε όποια καθήκοντα μας αναθέτει η υπηρεσία μας» τονίζει.

Καταλήγοντας, ο Σύλλογος εκφράζει τη λύπη του, διότι ένα σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε από τις άοκνες προσπάθειες της προϊσταμένης και προέδρου, καθώς και των εργαζομένων αυτών των τμημάτων, που κατά γενική ομολογία αναβάθμισαν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών δίνοντας μέχρι και πρώτο πανελλήνιο βραβείο στο «Αχιλλοπούλειο», για πρώτη φορά, αναδεικνύοντας τμήματά του ως πρότυπα λειτουργίας.

ert.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου