ΤΟΠΙΚΑ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: Τριτοκοσμική η εικόνα στην παλαιά πτέρυγα

νοσοκομειο-βολου-τριτοκοσμική-η-εικό-851206

Γάτες στους διαδρόμους, θάλαμοι νοσηλείας ασθενών σε άθλια κατάσταση, εικόνες τριτοκοσμικές στους διαδρόμους και στα υπόγεια του παλαιού κτιρίου του Νοσοκομείου Βόλου…
Η αντινομάρχης Υγείας Ντία Βουβαλούδη περιέγραφε χθες εμφανώς ενοχλημένη τις συνθήκες λειτουργίας των Κλινικών και Τμημάτων που έχουν απομείνει στην παλαιά πτέρυγα του Αχιλλοπούλειου, μετά και από προσωπική εμπειρία που είχε τις προηγούμενες ημέρες, λόγω νοσηλείας οικογενειακού της προσώπου.
«Δεν είναι δυνατόν μετά τη λειτουργία ενός σύγχρονου κτιριακά Νοσοκομείου στην πόλη μας, να σκιάζει την προσφορά του η ύπαρξη του παλιού Νοσοκομείου που παραμένει με υποβαθμισμένη ακόμη την κτιριακή του υποδομή», δήλωνε χθες η κ. Βουβαλούδη.
Η αντινομάρχης Υγείας με νεότερη επιστολή της στην διοικήτρια του Αχιλλοπούλειου Μαρία Καρρά και τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Ντ. Κόκκινο ζητά να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ανακατασκευή του παλαιού κτιρίου, ώστε να λειτουργήσει μαζί με το νέο ως ένα σύγχρονο και ανθρώπινο νοσοκομειακό συγκρότημα.
«Όλοι έχουν δικαίωμα σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας», ανέφερε η κ. Βουβαλούδη και μίλησε για ασθενείς δύο κατηγοριών, με δεδομένο ότι η Α’ Παθολογική λειτουργεί σε υπερσύγχρονους χώρους, ενώ η Β’ Παθολογική παραμένει στο παλαιό κτίριο και οι γιατροί και νοσηλευτές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε συνθήκες απαράδεκτες.
Σχετικά με τη Β’ Παθολογική Κλινική ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ουδεμία σύγκριση έχει με την Α’ Παθολογική, όχι ως προς την υψηλού επιπέδου επιστημονική προσφορά και ανθρώπινη συμπεριφορά γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά ως προς την κτιριακή και τεχνολογική υποδομή που θυμίζει παραμελημένα νοσηλευτικά ιδρύματα του τρίτου Κόσμου ή του Μεσαίωνα».
Δυστυχώς, σύμφωνα με την κ. Βουβαλούδη, στην παλαιά πτέρυγα εκτός από τη Β’ Παθολογική Κλινική συνεχίζουν ακόμη να στεγάζονται εξαιρετικά κρίσιμα όσον αφορά την προσφορά τους τμήματα, όπως η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, η Μονάδα Χημειοθεραπείας και η Ψυχιατρική Κλινική.
Το παλαιό κτίριο, όπως είπε, παρέμεινε δίχως έστω να φροντιστεί η κτιριακή υποδομή του «και σήμερα μετά από τόσα πολυετή λειτουργία ο χρόνος, η σύγκριση και η ανθρώπινη αδιαφορία το έχουν μετατρέψει εντελώς ακατάλληλο για νοσηλεία».
«Δεν είναι δυνατόν να νοσηλεύονται ασθενείς σε ένα κτίριο παραμελημένο, παρωχημένο. Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη άμεσης ανακατασκευής και συντήρησης τους», πρόσθεσε κάτι που θα επισημάνει με νεότερη επιστολή της προς τη διοίκηση του Αχιλλοπούλειου.
Η ίδια πρόσθεσε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν άμεσα τα χρήματα που υπάρχουν από το πρόγραμμα «Ψυχαργούς», ώστε να μην χαθούν και να αποκτηθεί ένα σύγχρονο τεχνολογικά και κτιριακά Νοσοκομείο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου