ΤΟΠΙΚΑ

Ενωτικός, αλλά και με αιχμές…

ενωτικός-αλλά-και-με-αιχμές-851206

Στην κριτική για τις επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, τις βασικές πτυχές της πολιτικής πλατφόρμας του υποψηφίου προέδρου Βαγγέλη Βενιζέλου, αλλά και σε παραινέσεις ώστε να μην υπάρξουν ακρότητες που θα πυροδοτήσουν το κλίμα στη βάση του κόμματος μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, επικεντρώθηκε η χθεσινή ομιλία του πρώτου σε ψήφους βουλευτή στη Β΄ Αθηνών Ανδρέα Λοβέρδου, που μίλησε χθες στο Βόλο σε ανοιχτή συγκέντρωση στελεχών, μελών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στο Ξενία.
Στη συγκέντρωση στην οποία παραβρέθηκαν τετρακόσια άτομα περίπου και ανάμεσά τους η βουλευτής κ. Ροδούλα Ζήση, ο νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι μαζικών χώρων και παραγωγικών τάξεων, ο Ανδρέας Λοβέρδος που ανήκει στο στενό πυρήνα των στελεχών που εξαρχής εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ήταν αιχμηρός με την πολιτική που άσκησε ο Γιώργος Παπανδρέου τόσο στο κόμμα, όσο και ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Έκανε λόγο για μεγάλο κατάλογο σφαλμάτων και αδυναμίες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στη μεγαλύτερη, όπως είπε, ήττα της ιστορίας του και υπογράμμισε: “Δεν είχαμε καλή ηγεσία. Εκανε λανθασμένες επιλογές. Απέφυγε να συγκροτήσει ηγετική ομάδα και παρά τις έντονες πιέσεις των στελεχών ήταν απρόθυμος να δεσμευτεί σε βασικά ζητήματα. Ήταν μακρύς ο κατάλογος των σφαλμάτων του Γιώργου Παπανδρέου.
Το πολιτικό διακύβευμα, συνέχισε ο κ. Λοβέρδος, σε αυτές τις εκλογές δεν είναι η επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με κριτήρια συμπάθειας, αλλά η επιλογή με πολιτικούς όρους και στην προϋπόθεση που απαντά στο ερώτημα, ποιος οδηγεί σε νίκη το ΠΑΣΟΚ».
Τον κ. Λοβέρδο προλόγισε το παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Λάζαρος Γαϊτάνης που εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έπρεπε να είχε παραιτηθεί το ίδιο βράδυ των εκλογών.
«Στις 12 Νοεμβρίου δεν πρέπει να έχουμε ένα ΠΑΣΟΚ με χαμηλωμένα τα φτερά. Χωρίς προσδοκίες. Πρέπει να εκλέξουμε έναν ηγέτη που θα κάνει μεγάλο ξανά το ΠΑΣΟΚ και θα δώσει ελπίδα στην χώρα και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις νίκης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να ξυπνήσουμε μια ημέρα χωρίς κατεβασμένα αυτιά», επισήμανε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, που κάλεσε μέλη και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν μαζικά στην κάλπη στις 11 Νοεμβρίου, για να αποτραπούν όπως είπε «μικρονοθείες» και να προστατευτεί η αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι αντινομάρχες Δ. Μεργιαλής, Νίκος Ντίτορας, Η. Ξηρακιάς, Νατάσσα Οικονόμου, Ντία Βουβαλούδη, από το Δήμο Βόλου ο αντιπρόεδρος της ΔΗΤΕΒ Μιλτιάδης Ζιάκας, ο αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Καουνάς, ο αντιδήμαρχος Πορταριάς κ. Γκουντέλιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νέας Ιωνίας Α. Καζάκης και Γ. Φουντουκίδης, ο κ. Θ. Μακρόπουλος από την Π.Ε ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας, η αναπληρώτρια συντονίστρια της Νομαρχιακής κ. Μαρία Γίτση, οι κ.κ. Β. Ζαχαρόπουλος Π. Σιδηρόπουλος, Γ. Μπάϊμπας, Γ. Λαρισαίος και Β. Τσιρέμπολος από τη Ν.Ε ΠΑΣΟΚ, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Χ. Τσαμπάζης, Χ. Γουσουτίδης, Λεων. Αναστασίου και Α. Καναβός, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πηλίου και υποψήφιος βουλευτής Δ. Σπανός οι πρώην πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Α. Τυλιγάδας και Γ. Καλατζής, οι επικεφαλής της μειοψηφίας στους Δήμους Αφετών και Σηπιάδος, κ.κ. Α. Καλλιπολίτης, Γ. Λουλούδας, η πρώην αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Φωτεινή Κοκκινάκη, από τους επαγγελματοβιοτέχνες ο κ. Σ. Πλαστάρας, και Θαν. Πελεκούδας, συνδικαλιστές όπως οι κ.κ. Δημ. Χλέμπος, Β. Κουκλουμπέρης, Βασ. Χαλαστάρας, οι αγροτοσυνδικαλιστές κ.κ. Δημ. Μπανταβάνος και Χρ. Νικόπουλος, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Θ. Μερίδης, ο βιομήχανος κ. Κ. Λούλης, κ.α.

Να ακουστούν όλοι…
Τόσο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Λοβέρδος πριν την ομιλία του, όσο και λίγο αργότερα ενώπιον του πυκνού ακροατηρίου, κάλεσε τους πολίτες να ακούσουν τις προτάσεις και των τριών υποψηφίων προέδρων και να κάνουν την επιλογή τους με γνώμονα το τρίπτυχο. Ποιος μπορεί να ανασυγκροτήσει το κόμμα, να κάνει δυναμική και αξιόπιστη αντιπολίτευση και να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία.
“Θα τ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου