ΤΟΠΙΚΑ

Τελικά ο Γιώργος το ισορροπεί το παιχνίδι, ε;

τελικά-ο-γιώργος-το-ισορροπεί-το-παιχν-851206

Προς το τέλος του μήνα επιστρέφει στην Ελλάδα ο Αρχιεπίσκοπος. Για να συνεχίσει τη θεραπεία του, για να δει από κοντά τις εκκρεμότητες με τη Σύνοδο και τους Συνοδικούς, με τους δικούς του ανθρώπους που όλο αυτό το διάστημα ήταν δίπλα του.

Είναι εύλογο ότι θα επιδιώξει να κλείσει και την εκκρεμότητα της διαδοχής του, από τη στιγμή μάλιστα που τέθηκε το ζήτημα από τον Ζακύνθου. Η υγεία του έχει επιβαρυνθεί και σε κάθε περίπτωση θα είναι δύσκολο και στο μέλλον να ασχοληθεί ενεργά με τα της Ιεραρχίας.

Οι εκτιμήσεις, πάντως, συγκλίνουν στο ότι δεν υπάρχει προοπτική μάλλον ούτε για τον Χρυσόστομο ούτε για τον Θηβών. Είναι νωρίς ακόμη, όμως λέγεται ότι ανεβασμένες είναι οι «μετοχές» των Μητροπολιτών Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου, Θεσσαλονίκης Άνθιμου, Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου Ιάκωβου, Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιου και φυσικά και του δικού μας Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιου.

Μήπως θυμάται κανένας αν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ είχαν περισσότερο κόσμο από αυτές που κάνουν τώρα οι υποψήφιοι για την ηγεσία; Στο Βόλο χθες ο Λοβέρδος θα το χάρηκε στο ΞΕΝΙΑ βλέποντας μεγάλη συμμετοχή.

Μαθαίνω ότι πέρα από την παρουσία αρκετών κομματικών τοπικών στελεχών, συζητήθηκε η παρουσία στην αίθουσα και του γνωστού Βολιώτη επιχειρηματία Κώστα Λούλη

Σήμερα θα αποφασισθεί αν θα κάνει ανοιχτή συγκέντρωση-ομιλία στο Βόλο και η πλευρά Παπανδρέου ή αν θα κινηθεί σε επίπεδο κομματικών οργανώσεων. Οπως εκμυστηρεύθηκαν στελέχη που στηρίζουν τον Παπανδρέου, η επιφύλαξή τους είναι μήπως το κλίμα οξύνεται πλέον τόσο που θα δυσκολέψει την επομένη μέρα, ασχέτως ποιος θα εκλεγεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου