ΤΟΠΙΚΑ

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα στον Ξηριά

σε-πλήρη-εξέλιξη-τα-έργα-στον-ξηριά-117908

Τις εργασίες του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας του χειμάρρου Ξηριά στην περιοχή της Μπουρμπουλήθρας επιθεώρησε χθες το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.

Όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας το έργο είναι προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ και η συμβατική υποχρέωση μετά την έκπτωση είναι περίπου 10,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο που όπως σημείωσε γίνεται σε μήκος 2.200 μέτρων από τη θάλασσα μέχρι τη γέφυρα του Διμηνίου και είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς θωρακίζει το Πολεοδομικό Συγκρότημα από πλημμυρικά φαινομένα και την αποτροπή καταστροφών στις δυτικές συνοικίες του Βόλου, όπως αυτές που έγιναν το φθινόπωρο του 2006.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είπε ακόμη ότι ο συμβατικός χρόνος υλοποίησης του έργου είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2013, ωστόσο, όπως είπε, αν οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, τότε ενδεχομένως το έργο να παραδοθεί μέχρι την ερχόμενη άνοιξη.

Αυτό το έργο, είπε ο κ. Αγοραστός, αποδεικνύει ότι με συνεργασία και συνέργεια μπορούμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα, που είναι να ολοκληρώνονται γρήγορα τα έργα, να εργάζεται κόσμος, να γίνονται γρηγορότερα για να προλαμβάνουμε ζημιές και να υπάρχει απορροφητικότητα στις διαθέσιμες πιστώσεις. Πολλές φορές, σημείωσε ο κ. Αγοραστός, οι κατασκευάστριες υπερβάλλουν εαυτόν, γιατί το περιβάλλον που κάνουμε σήμερα τα έργα είναι τελείως διαφορετικά και πιο δύσκολα από ό,τι στο παρελθόν.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είπε ακόμη ότι τα έργα του Ξηριά προχωρούν γρήγορα και τόνισε ότι για να ολοκληρωθούν έγκαιρα πρέπει να συμβάλουν και οι Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας και το φυσικό αέριο, που πρέπει να υπογειοποιήσει τον αγωγό που περνά από τη μία πλευρά στην άλλη, ενώ ο ΟΤΕ πρέπει να μεταφέρει τα δίκτυά του. Ο ΟΤΕ, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός, καθυστερεί τη μεταφορά των δικτύων του, εδώ και ενάμισι χρόνο και το φυσικό αέριο εδώ και 1,5 μήνα. Πρέπει όλοι να βοηθήσουν, είπε ο Περιφερειάρχης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου