ΤΟΠΙΚΑ

«Προεκλογική» συγκέντρωση Λοβέρδου

προεκλογική-συγκέντρωση-λοβέρδου-851206

Εγκαινιάζεται και επίσημα η “προεκλογική εκστρατεία” των τριών υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ.
Στο Βόλο θα βρίσκεται σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, που κινείται στο στενό πυρήνα των στελεχών που στηρίζουν για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, πρώτος βουλευτής στη Β Αθηνών, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στελεχών, μελών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στο Ξενία στις 7 το απόγευμα.
Μισή ώρα νωρίτερα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο και αναμένεται να αναφερθεί στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου.
Από τα άλλα δύο επιτελεία των υποψηφίων προέδρων δεν έχει διαρρεύσει ακόμη εάν η Μαγνησία “περιλαμβάνεται” στις επισκέψεις και περιοδείες.

Η πορεία μέχρι την εκλογή προέδρου
Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε το Εθνικό Συμβούλιο, η εκλογή Προέδρου του Κινήματος καθορίζεται την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρα ψηφοφορίας από 9 π.μ. έως 6 π.μ.
– Ημερομηνία διεξαγωγής τυχόν επαναληπτικής εκλογής καθορίζεται η Κυριακή 18 Νοεμβρίου τις ίδιες ώρες.
-Τα μητρώα μελών και φίλων παραμένουν ανοιχτά για εγγραφές νέων μελών και φίλων μέχρι την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου ώρα 20.00. Τα μητρώα αυτά θα αποτελέσουν τη βάση των εκλογικών καταλόγων, οι οποίοι θα αποσταλούν στις Εφορευτικές Επιτροπές των δημοτικών οργανώσεων, στις οποίες θα οργανωθούν εκλογικά κέντρα.
-Τα μητρώα μελών και φίλων θα ανοίξουν εκ νέου την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, κατά την ώρα της ψηφοφορίας, προκειμένου να εγγραφούν νέα μέλη ή φίλοι, οι οποίοι θα μπορούν να ασκήσουν μετά την εγγραφή τους το δικαίωμα του εκλέγειν. Η εγγραφή των νέων μελών και φίλων γίνεται με τη συμπλήρωση αίτησης εγγραφής, στην οποία θα αποτυπώνεται η φράση «σύμφωνα με το άρθρο 18 του Καταστατικού, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό κόμμα και αποδέχονται τις αρχές και τους στόχους του Κινήματος».
-Η διαδικασία για την ανάδειξη των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 41 του Καταστατικού και τη σχετική γνωμοδότηση της ΕΚΑΠ. Αυτό σημαίνει ότι, όταν προχωρήσουμε στη διαδικασία των αποφάσεων, θα έχουμε σήμερα την έγκριση ή τη μη έγκριση των υποψηφιοτήτων.
Υποψηφιότητες που δεν θα έχουν την έγκριση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, έχουν τη δυνατότητα να κατευθυνθούν έως και τις 14 Οκτωβρίου στην ΕΚΑΠ, με τις προϋποθέσεις του άρθρου 41 του Καταστατικού, δηλαδή, είτε με αποφάσεις του ενός τρίτου των περιφερειακών Επιτροπών, είτε με υπογραφές του 1/10ου των μελών.

-Στην ΕΚΑΠ θα συσταθεί άμεσα Επιτροπή Επιστημόνων Πληροφορικής, στην οποία θα συμμετέχουν ο υπεύθυνος του Τομέα Πληροφορικής και 3 επιστήμονες πληροφορικής, οι οποίοι θα υποδειχθούν από τους υποψήφιους Προέδρους.

– Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί σε όλες τις δημοτικές οργανώσεις του Κινήματος. Οι σχετικοί χώροι των εκλογικών κέντρων σε όλες τις δημοτικές οργανώσεις θα επιλεγούν και θα διαμορφωθούν με ευθύνη των Νομαρχιακών Επιτροπών σε συνεργασία με την ΕΚΑΠ.
-. Όλα τα μέλη και οι φίλοι, οι οποίοι θα ψηφίσουν στην εκλογή της 11ης Νοεμβρίου θα καταβάλουν σε καθορισμένο μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, το ποσό των 2 ευρώ.
– Χρέη Εφορευτικής Επιτροπής αναλαμβάνουν οι Συντονιστικές Επιτροπές των δημοτικών οργανώσεων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υποψηφίων. Όπου δεν υπάρξει Συντονιστική Επιτροπή ή όπου η σύνθεσή της δεν επαρκεί, θα ορισθούν μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, με ευθύνη της Νομαρχιακής και συνεργασία με την ΕΚΑΠ.
– Η συνολική εκλογική διαδικασία θα υποστηριχθεί, πρώτον, με χειρόγραφο σύστημα πιστοποιημένων εντύπων της ΕΚΑΠ και, δεύτερον, με δίκτυο υπολογιστών και λογισμικό, το οποίο θα διασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας και του αποτελέσματος. Η επιλογή του αναδόχου του έργου θα γίνει με οικονομικά και ποιοτικά κριτήρια από το ΠΑΣΟΚ, με τη συμβουλευτική στήριξη της πιο πάνω Επιτροπής Πληροφορικής που είπαν ότι, στην πρόταση, προβλέπεται ότι θα συγκροτηθεί.
-. Για μέλη ή φίλους κάτω των 18 ετών, μετανάστες και Ευρωπαίους πολίτες, η ΕΚΑΠ θα καθορίσει ενιαία κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου