ΤΟΠΙΚΑ

Ολες οι ελπίδες στα χέρια του Θεού

ολες-οι-ελπίδες-στα-χέρια-του-θεού-851206

Η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου θεωρείται πλέον κρίσιμη.
Ο Αρχιεπίσκοπος εισήχθη στο χειρουργείο του εξειδικευμένου ιατρικού κέντρου Jackson Memorial Hospital τα ξημερώματα χθες μετά την ανεύρευση συμβατού μοσχεύματος.
Σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών εμπεριέχεται η δήλωση του καθηγητή Τζάκη μετά το πέρας της επέμβασης, σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκαν μεταστάσεις στην περιτοναϊκή κοιλότητα με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη η τοποθέτηση του μοσχεύματος.
Ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται στο Μαϊάμι από τις 18 Αυγούστου• έκανε συνεχείς προεγχειρητικές εξετάσεις και ήταν πρώτος στη λίστα αναμονής για μόσχευμα το τελευταίο εικοσαήμερο. Κατά πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε μοσχεύματα που είχαν βρεθεί δεν ήταν συμβατά με τον οργανισμό του.
Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής
«Την 7η Οκτωβρίου 2007 και περί τοπική ώρα Αμερικής 18:00, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος εισήχθη στο Νοσοκομείο Jackson Memorial Hospital του Μαϊάμι, κατόπιν σχετικής ειδοποιήσεως του διακεκριμένου ιατρού κ. Ανδρέα Τζάκη, ότι ευρέθη συμβατό για τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο μόσχευμα ήπατος.
Μετά το πέρας της χειρουργικής επεμβάσεως ο κ. Τζάκης εδήλωσε περί του αποτελέσματος αυτής τα κάτωθι: Η ηπατική μεταμόσχευση στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο δεν κατέστη δυνατή, διότι διαπιστώθηκαν μεταστάσεις στην περιτοναϊκή κοιλότητα. Μετά την εξέλιξη αυτή ο Μακαριώτατος θα ακολουθήσει την ενδεικνυόμενη για την περίπτωση αυτή θεραπευτική αγωγή».
Τις ευχές της Βουλής για αποκατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου εξέφρασε, στο πλαίσιο της συζήτησης των επικαίρων ερωτήσεων, ο α αντιπρόεδρος του σώματος Γ. Σούρλας. «Σύσσωμη η Βουλή αποστέλλει ευχές για την αποκατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου» είπε ο κ. Σούρλας.

Στο πλευρό του Θεόκλητος-Συνοδινός-Επιφάνιος
Εκδηλη είναι η ανησυχία στο περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της υγείας του, αλλά ο ίδιος διατηρεί, ωστόσο, την ψυχραιμία του, λέγοντας με πίστη “ο Θεός είναι μεγάλος”. Στο πλευρό του Μακαριότατου βρίσκονται οι Επίσκοποι Βρεσθένης κ. Θεόκλητος και Σερρών κ. Θεολόγος, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Θωμάς Συνοδινός, καθώς και ο Διάκονός του π. Ανθιμος. Μιλώντας στον “Τ” ο Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνειος Οικονόμου, Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι “θα γίνει ότι είναι δυνατόν από ιατρικής πλευράς και είμαστε βέβαιοι ότι από κει και πέρα, θα ενεργήσει ο Θεός”. Ο π. Επιφάνειος, ο οποίος έχει επικοινωνία με το περιβάλλον του κ. Χριστόδουλου στην Αμερική, παρακολουθώντας τα γεγονότα, υπογραμμίζει ότι “ο Μακαριότατος διατηρεί ακλόνητη την πίστη του αλλά και την πεποίθηση ότι ο Θεός είναι κοντά του και θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει το συγκεκριμένο πρόβλημα”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου