ΤΟΠΙΚΑ

Αναβλήθηκε η δημοπρασία της Λιμνοδεξαμενής Ξηριά

αναβλήθηκε-η-δημοπρασία-της-λιμνοδεξ-118259
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο πιθανότατα θα διεξαχθεί στις 20 Νοεμβρίου

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά χθες το πρωί η διεξαγωγή της δημοπρασίας για την κατασκευή της Λιμνοδεξαμενής Ξηριά, η οποία ήταν προγραμματισμένη στην Αθήνα, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η αναβολή της διαδικασίας διεξαγωγής του διαγωνισμού για τη Λιμνοδεξαμενή οφείλεται στη δίωρη στάση εργασίας των μηχανικών του Δημοσίου.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο η δημοπρασία θα διεξαχθεί την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί και η διαδικασία της ψήφισης των μέτρων του Μνημονίου και έτσι να αποφευχθούν νέες καθυστερήσεις από πιθανές στάσεις εργασίας των μηχανικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 60 συνολικά εταιρίες ζήτησαν και έλαβαν τεύχη δημοπράτησης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα μέλη που απαρτίζουν την Επιτροπή του Διαγωνισμού είναι οι μηχανικοί Ριγανέλας Απόστολος, Κατσαμάγκα Τριανταφυλλιά, Γεροδημητρού Σοφία, Ποζαπαλίδη Αρετή και Κυριακόπουλος Γεώργιος, ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος και ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Γκλαβάς Γεώργιος.

Η Λιμνοδεξαμενή Ξηριά θεωρείται ως ένα έργο πολλαπλής σπουδαιότητας, αφού θα καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες της περιοχής του Αλμυρού, συνολικού προϋπολογισμού 16.641.176 ευρώ, ποσό που θα καλυφτεί κατά 95% από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος «Αλεξ. Μπαλτατζής» και 5% από εθνικούς πόρους.
Τέλος σκοπός του έργου είναι η συλλογή και αξιοποίηση των χειμερινών πλημμυρικών απορροών του χειμάρρου Ξηριά για την κάλυψη αρδευτικών αναγκών της περιοχής με την άρδευση 6.400 στρεμμάτων . Μάλιστα μελλοντικά το έργο μπορεί να εξυπηρετήσει και την κάλυψη υδρευτικών αναγκών της περιοχής του Αλμυρού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου