ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλίες για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας

πρωτοβουλίες-για-τη-στήριξη-της-τοπικ-119490

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας επισκέφτηκε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης μαζί με το συνεργάτη του κ. Χρήστο Μπλατσιώτη.

Ο κ. Σκυλακάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν στους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και ζητήματα που αφορούν στην τοπική οικονομία. Όπως ενημέρωσε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, ο κ. Σκυλακάκης έχει ξεκινήσει περιοδεία σε όλα τα Επιμελητήρια και τους εκπροσώπους παραγωγικών δυνάμεων στη χώρα προκειμένου να έχει επαφές και να ενημερωθεί άμεσα για τα προβλήματα που υπάρχουν ανά κλάδο.

Ο κ. Αρ. Μπασδάνης τον ενημέρωσε για την παραγωγική φυσιογνωμία της Μαγνησίας αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο ώστε να στηριχθεί η τοπική επιχειρηματικότητα και μέσα από δράσεις εξωστρέφειας και προβολής των τοπικών δραστηριοτήτων, να τονωθεί η τοπική οικονομία. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, πρωταρχικός ρόλος του φορέα είναι η στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων γι’ αυτό και έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες για το «άνοιγμα» σε ξένες αγορές, προκειμένου να συναφθούν συμφωνίες που θα ωθήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις στον τομέα των εξαγωγών, καθώς η εγχώρια αγορά αντιμετωπίζει αφενός προβλήματα και αφετέρου η μειωμένη αγοραστική δύναμη έχει προκαλέσει «καθίζηση» στο τζίρο των επιχειρήσεων.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ενημέρωσε τον κ. Σκυλακάκη για τους βασικούς άξονες στους οποίους βασίζεται η τοπική οικονομία και που αφορούν στον Τουρισμό που είναι η «βαριά βιομηχανία» της περιοχής, τον αγροτικό τομέα αλλά και τις βιομηχανίες.

Επίσης έκανε ειδική αναφορά στα πλεονεκτήματα που δημιουργεί η στρατηγική θέση του Βόλου και ειδικότερα η λειτουργία του λιμανιού και του αεροδρομίου τόσο στον τομέα των μεταφορών όσο και στον τουρισμό και το εμπόριο.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα υπάρξει συνεργασία με απώτερο στόχο την προώθηση ζητημάτων που αφορούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν το βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου